Servis:
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 0 dk.
- 5 diş sarımsak
- 7 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
- 6 dilim bayat ekmek içi
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 9 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı dereotu
- 2 çorba kaşığı maydanoz
- 2 çorba kaşığı kereviz
- Tuz, karabiber
- Sarımsak, ceviz, ve ekmek içini mutfak robotunda öğütün.
- Limon suyu ve azar azar zeytinyağını ekleyerek sos kıvamını alıncaya kadar karıştırın.
- Harcı karıştırma kabına alın.
- Üzerine çırpılmış yoğurt, baharat ve taze otları koyarak karıştırın.
- Karışımı buzdolabında, kapağı kapalı olarak 4 saat dinlendirin.
- Malzemeler
-
- 5 diş sarımsak
- 7 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
- 6 dilim bayat ekmek içi
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 9 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı dereotu
- 2 çorba kaşığı maydanoz
- 2 çorba kaşığı kereviz
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Sarımsak, ceviz, ve ekmek içini mutfak robotunda öğütün.
- Limon suyu ve azar azar zeytinyağını ekleyerek sos kıvamını alıncaya kadar karıştırın.
- Harcı karıştırma kabına alın.
- Üzerine çırpılmış yoğurt, baharat ve taze otları koyarak karıştırın.
- Karışımı buzdolabında, kapağı kapalı olarak 4 saat dinlendirin.