Taze Baharatlı Tartar Sos

Servis:

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 0 dk.

  • 5 diş sarımsak
  • 7 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
  • 6 dilim bayat ekmek içi
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 9 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı dereotu
  • 2 çorba kaşığı maydanoz
  • 2 çorba kaşığı kereviz
  • Tuz, karabiber
  • Sarımsak, ceviz, ve ekmek içini mutfak robotunda öğütün.
  • Limon suyu ve azar azar zeytinyağını ekleyerek sos kıvamını alıncaya kadar karıştırın.
  • Harcı karıştırma kabına alın.
  • Üzerine çırpılmış yoğurt, baharat ve taze otları koyarak karıştırın.
  • Karışımı buzdolabında, kapağı kapalı olarak 4 saat dinlendirin.
Malzemeler
  • 5 diş sarımsak
  • 7 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
  • 6 dilim bayat ekmek içi
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 9 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı dereotu
  • 2 çorba kaşığı maydanoz
  • 2 çorba kaşığı kereviz
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Sarımsak, ceviz, ve ekmek içini mutfak robotunda öğütün.
  • Limon suyu ve azar azar zeytinyağını ekleyerek sos kıvamını alıncaya kadar karıştırın.
  • Harcı karıştırma kabına alın.
  • Üzerine çırpılmış yoğurt, baharat ve taze otları koyarak karıştırın.
  • Karışımı buzdolabında, kapağı kapalı olarak 4 saat dinlendirin.