Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 3 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 cay bardağı pirinç – azaltabilirsin
- 1 adet limon suyu
- 1 adet domates rendesi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 5 – 6 dal taze nane
- Küp doğranmış soğan ve sarımsağı tencerede zeytinyağı ile kavurun.
- Üzerineyikanmis ve süzülmüş pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Dogranmis havuç, limon suyunu ilave edin.
- 1 çay bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
- Önce yüksek ateşte, sonra çok kısık ateşte, pirinç ve havuç yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Kapağı kapalı olarak soğutun. Taze nane ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın
- Malzemeler
-
- 3 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 cay bardağı pirinç – azaltabilirsin
- 1 adet limon suyu
- 1 adet domates rendesi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 5 – 6 dal taze nane
- Hazırlanışı
-
- Küp doğranmış soğan ve sarımsağı tencerede zeytinyağı ile kavurun.
- Üzerineyikanmis ve süzülmüş pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Dogranmis havuç, limon suyunu ilave edin.
- 1 çay bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
- Önce yüksek ateşte, sonra çok kısık ateşte, pirinç ve havuç yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Kapağı kapalı olarak soğutun. Taze nane ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın