ZEYTINYAGLI PIRINCLI HAVUC

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 3 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 cay bardağı pirinç – azaltabilirsin
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 5 – 6 dal taze nane
  • Küp doğranmış soğan ve sarımsağı tencerede zeytinyağı ile kavurun.
  • Üzerineyikanmis ve süzülmüş pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Dogranmis havuç, limon suyunu ilave edin.
  • 1 çay bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
  • Önce yüksek ateşte, sonra çok kısık ateşte, pirinç ve havuç yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kapağı kapalı olarak soğutun. Taze nane ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın
Malzemeler
  • 3 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 cay bardağı pirinç – azaltabilirsin
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 5 – 6 dal taze nane
Hazırlanışı
  • Küp doğranmış soğan ve sarımsağı tencerede zeytinyağı ile kavurun.
  • Üzerineyikanmis ve süzülmüş pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Dogranmis havuç, limon suyunu ilave edin.
  • 1 çay bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
  • Önce yüksek ateşte, sonra çok kısık ateşte, pirinç ve havuç yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kapağı kapalı olarak soğutun. Taze nane ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın