Servis: 4 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 1 adet frenk inciri kaktüs yaprağı
- 1 adet kuru soğan
- Yarim cay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kasigi sekerTuz
4 diş sarimsak
1 tatli kasigi sirke
- Kaktüsü temizleyip ayıklayın ve doğrayıp 10 dakika soğuk suda bekletin.
- Soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun ve kaktüsleri tuz ve sekeri ilave edin.
- Kısık ateşte yumusayincaya kadar pişirin.
- Pismesine yakin ezilmiş sarimsak ve sirkeyi ekleyin.
- İlik veya soğuk olarak servis yapin.
- Malzemeler
-
- 1 adet frenk inciri kaktüs yaprağı
- 1 adet kuru soğan
- Yarim cay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kasigi sekerTuz
4 diş sarimsak
1 tatli kasigi sirke
- Hazırlanışı
-
- Kaktüsü temizleyip ayıklayın ve doğrayıp 10 dakika soğuk suda bekletin.
- Soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun ve kaktüsleri tuz ve sekeri ilave edin.
- Kısık ateşte yumusayincaya kadar pişirin.
- Pismesine yakin ezilmiş sarimsak ve sirkeyi ekleyin.
- İlik veya soğuk olarak servis yapin.