Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 750 gr. iç bakla
- 2 adet kuru soğan
- 8 diş sarımsak
- 4 adet domates
- Yarım demet taze nane
- Tuz, kırmızıbiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1 çay bardağı su
- Taze iç bakla, doğranmış soğan, domates, sarımsak, baharat, zeytinyağı, doğranmış nane ve toz şekeri güvece koyarak harmanlayın.
- Üzerine suyunu ekleyin ve kapağı kapalı olarak baklalar yumuşayıncaya kadar 1 saat pişirin.
- Kapağını açmadan oda ısısnda soğutun.
- Limon suyunu ve taze nane yapraklarını ilave edin.
- Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 750 gr. iç bakla
- 2 adet kuru soğan
- 8 diş sarımsak
- 4 adet domates
- Yarım demet taze nane
- Tuz, kırmızıbiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1 çay bardağı su
- Hazırlanışı
-
- Taze iç bakla, doğranmış soğan, domates, sarımsak, baharat, zeytinyağı, doğranmış nane ve toz şekeri güvece koyarak harmanlayın.
- Üzerine suyunu ekleyin ve kapağı kapalı olarak baklalar yumuşayıncaya kadar 1 saat pişirin.
- Kapağını açmadan oda ısısnda soğutun.
- Limon suyunu ve taze nane yapraklarını ilave edin.
- Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.