Servis: 6 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 6 adet piliç baget
- 12 adet arpacık soğan
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 6 diş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet domates
- 2 adet patlıcan
- Tuz, karabiber
Sos
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Tereyağında soyulmuş soğan, sarımsak ve bagetleri soteleyin.
- Pirinci ekleyin ve birlikte kavurun.
- 1 su bardağı su ve baharatını ekleyerek pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Sos malzemelerini bir tencereye koyun ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Patlıcanları dilimleyin ve ızgarada çevirerek kızartın.
- Dilim domates ve patlıcanları pirincin üzerine dizin.
- Sosu sebzelerin üzerine dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Kızarmasına yakın rendelenmiş peyniri serpin ve tekrar fırınlayın.
- Sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 6 adet piliç baget
- 12 adet arpacık soğan
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 6 diş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet domates
- 2 adet patlıcan
- Tuz, karabiber
Sos
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Hazırlanışı
-
- Tereyağında soyulmuş soğan, sarımsak ve bagetleri soteleyin.
- Pirinci ekleyin ve birlikte kavurun.
- 1 su bardağı su ve baharatını ekleyerek pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Sos malzemelerini bir tencereye koyun ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Patlıcanları dilimleyin ve ızgarada çevirerek kızartın.
- Dilim domates ve patlıcanları pirincin üzerine dizin.
- Sosu sebzelerin üzerine dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Kızarmasına yakın rendelenmiş peyniri serpin ve tekrar fırınlayın.
- Sıcak olarak servis yapın.