Tavuklu & Kaşarlı Patlıcan

Servis: 6 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 6 adet piliç baget
  • 12 adet arpacık soğan
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 6 diş sarımsak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 2 adet patlıcan
  • Tuz, karabiber
Sos
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Tereyağında soyulmuş soğan, sarımsak ve bagetleri soteleyin.
  • Pirinci ekleyin ve birlikte kavurun.
  • 1 su bardağı su ve baharatını ekleyerek pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Sos malzemelerini bir tencereye koyun ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Patlıcanları dilimleyin ve ızgarada çevirerek kızartın.
  • Dilim domates ve patlıcanları pirincin üzerine dizin.
  • Sosu sebzelerin üzerine dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Kızarmasına yakın rendelenmiş peyniri serpin ve tekrar fırınlayın.
  • Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 6 adet piliç baget
  • 12 adet arpacık soğan
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 6 diş sarımsak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 2 adet patlıcan
  • Tuz, karabiber
Sos
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
  • Tereyağında soyulmuş soğan, sarımsak ve bagetleri soteleyin.
  • Pirinci ekleyin ve birlikte kavurun.
  • 1 su bardağı su ve baharatını ekleyerek pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Sos malzemelerini bir tencereye koyun ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Patlıcanları dilimleyin ve ızgarada çevirerek kızartın.
  • Dilim domates ve patlıcanları pirincin üzerine dizin.
  • Sosu sebzelerin üzerine dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Kızarmasına yakın rendelenmiş peyniri serpin ve tekrar fırınlayın.
  • Sıcak olarak servis yapın.