Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 750 gr. bakla
- Yarım su bardağı nohut
- Yarım demet taze sarımsak
- 5 adet taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 çorba kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
Üzerine
- Yarım demet dereotu
- 1 çay bardağı tahin
- Nohutu akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Baklaların sap ve kılçıklarını temizleyin ve unlanmış limonlu suda bekletin.
- Tencereye doğranmış soğan, sarımsak ve taze soğanı baklalarla beraber yerleştirin.
- Üzerine limon suyu, tuz, su ve zeytinyağı gezdirin.Kapağı kapalı olarak, çok kısık ateşte 45 – 50 dakika pişirin.
- Nohutları ekleyerek karıştırın.
- Kapağı kapalı olarak soğutun.
- Üzerine doğranmış dereotu ve tahin koyarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 750 gr. bakla
- Yarım su bardağı nohut
- Yarım demet taze sarımsak
- 5 adet taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 çorba kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
Üzerine
- Yarım demet dereotu
- 1 çay bardağı tahin
- Hazırlanışı
-
- Nohutu akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Baklaların sap ve kılçıklarını temizleyin ve unlanmış limonlu suda bekletin.
- Tencereye doğranmış soğan, sarımsak ve taze soğanı baklalarla beraber yerleştirin.
- Üzerine limon suyu, tuz, su ve zeytinyağı gezdirin.Kapağı kapalı olarak, çok kısık ateşte 45 – 50 dakika pişirin.
- Nohutları ekleyerek karıştırın.
- Kapağı kapalı olarak soğutun.
- Üzerine doğranmış dereotu ve tahin koyarak servis yapın.