Naneli & Kabaklı Tava Keki

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 1 demet nane
  • 1 adet kabak
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 – 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Üzerine
  • Dereotu
  • Yoğurt, yumurta ve sütü çırpın.
  • Naneleri kıyın, kabağı rendeleyin ve suyunu iyice sıkın.
  • Unu yavaşça ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
  • Tavaya azar azar sıvı yağ koyun.
  • Hamurdan birer kaşık alarak iki tarafını da kızartın.
  • Üzerine dereotu serperek servis yapın.
Not: Tava kekinizin kenarlarının muntazam olmasını isterseniz; yağlanmış kek çemberlerini tavaya koyun. Kabaklı harçtan ikişer çorba kaşığı çemberlerin içine koyun. Kısık ateşte çevirerek kızartın.
Malzemeler
  • 1 demet nane
  • 1 adet kabak
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 – 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Üzerine
  • Dereotu
Hazırlanışı
  • Yoğurt, yumurta ve sütü çırpın.
  • Naneleri kıyın, kabağı rendeleyin ve suyunu iyice sıkın.
  • Unu yavaşça ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
  • Tavaya azar azar sıvı yağ koyun.
  • Hamurdan birer kaşık alarak iki tarafını da kızartın.
  • Üzerine dereotu serperek servis yapın.
Not: Tava kekinizin kenarlarının muntazam olmasını isterseniz; yağlanmış kek çemberlerini tavaya koyun. Kabaklı harçtan ikişer çorba kaşığı çemberlerin içine koyun. Kısık ateşte çevirerek kızartın.