Servis: 6 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 1 demet nane
- 1 adet kabak
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1,5 – 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Üzerine
- Dereotu
- Yoğurt, yumurta ve sütü çırpın.
- Naneleri kıyın, kabağı rendeleyin ve suyunu iyice sıkın.
- Unu yavaşça ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
- Tavaya azar azar sıvı yağ koyun.
- Hamurdan birer kaşık alarak iki tarafını da kızartın.
- Üzerine dereotu serperek servis yapın.
Not: Tava kekinizin kenarlarının muntazam olmasını isterseniz; yağlanmış kek çemberlerini tavaya koyun. Kabaklı harçtan ikişer çorba kaşığı çemberlerin içine koyun. Kısık ateşte çevirerek kızartın.
- Malzemeler
-
- 1 demet nane
- 1 adet kabak
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1,5 – 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Üzerine
- Dereotu
- Hazırlanışı
-
- Yoğurt, yumurta ve sütü çırpın.
- Naneleri kıyın, kabağı rendeleyin ve suyunu iyice sıkın.
- Unu yavaşça ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
- Tavaya azar azar sıvı yağ koyun.
- Hamurdan birer kaşık alarak iki tarafını da kızartın.
- Üzerine dereotu serperek servis yapın.
Not: Tava kekinizin kenarlarının muntazam olmasını isterseniz; yağlanmış kek çemberlerini tavaya koyun. Kabaklı harçtan ikişer çorba kaşığı çemberlerin içine koyun. Kısık ateşte çevirerek kızartın.