Servis: 6 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 6 adet patlıcan
Harç
- 400 gr. kuzu but kuşbaşı – küçük doğranmış
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine
- Kıyılmış maydanoz
- Etleri kendi suyunu çekene kadar soteleyin.
- Yarım su bardağı su koyun ve suyunu çekene kadar etleri pişirmeye devam edin.
- Tereyağı, soğan, sarımsak ve biberleri ekleyerek birlikte soteleyin.
- Baharatını serpin ve karıştırın.
- Patlıcanların saplarını alın, çatalla delin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 200 derecede ısıtılmış fırın ızgarasında közleyin.
- Közlenmiş patlıcanların içini kaşıkla hafifçe boşaltın.
- Patlıcan içleri, sotelenmiş etler ve peyniri harmanlayın.
- Harcı patlıcanların içine paylaştırın.
- Patlıcanları tekrar fırına koyun ve 180 derecede, üzeri kızarana kadar fırınlayın.
- Maydanoz serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 6 adet patlıcan
Harç
- 400 gr. kuzu but kuşbaşı – küçük doğranmış
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine
- Kıyılmış maydanoz
- Hazırlanışı
-
- Etleri kendi suyunu çekene kadar soteleyin.
- Yarım su bardağı su koyun ve suyunu çekene kadar etleri pişirmeye devam edin.
- Tereyağı, soğan, sarımsak ve biberleri ekleyerek birlikte soteleyin.
- Baharatını serpin ve karıştırın.
- Patlıcanların saplarını alın, çatalla delin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 200 derecede ısıtılmış fırın ızgarasında közleyin.
- Közlenmiş patlıcanların içini kaşıkla hafifçe boşaltın.
- Patlıcan içleri, sotelenmiş etler ve peyniri harmanlayın.
- Harcı patlıcanların içine paylaştırın.
- Patlıcanları tekrar fırına koyun ve 180 derecede, üzeri kızarana kadar fırınlayın.
- Maydanoz serperek servis yapın.