Kabak Şnitzel

Servis: 4-6 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 4 adet sakız kabağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 su bardağı un
  • Bir fiske karbonat
Ekmek Harcı
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • 3 çorba kaşığı toz parmesan
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak İçin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Servis İçin
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Kabakların kabuklarını hafifçe kazıyın ve parmak şeklinde dilimleyin.
  • Kabakların üzerine tuz serpin ve kurulayın.
  • Yumurta ve sodayı çırpın.
  • Un ve karbonatı harmanlayın.
  • Ekmekli harcı ayrı bir kasede karıştırın.
  • Kesilmiş kabakları sırasıyla un, yumurta ve ekmek harcına bulayın.
  • Kızgın sıvı yağda altın rengini alıncaya kadar kızartın.
  • Arzu ederseniz yoğurtla beraber servis yapın.
Malzemeler
  • 4 adet sakız kabağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 su bardağı un
  • Bir fiske karbonat
Ekmek Harcı
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • 3 çorba kaşığı toz parmesan
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak İçin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Servis İçin
  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı
  • Kabakların kabuklarını hafifçe kazıyın ve parmak şeklinde dilimleyin.
  • Kabakların üzerine tuz serpin ve kurulayın.
  • Yumurta ve sodayı çırpın.
  • Un ve karbonatı harmanlayın.
  • Ekmekli harcı ayrı bir kasede karıştırın.
  • Kesilmiş kabakları sırasıyla un, yumurta ve ekmek harcına bulayın.
  • Kızgın sıvı yağda altın rengini alıncaya kadar kızartın.
  • Arzu ederseniz yoğurtla beraber servis yapın.