Servis: 4-6 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 4 adet sakız kabağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı soda
- 1 su bardağı un
- Bir fiske karbonat
Ekmek Harcı
- 1 su bardağı bayat ekmek içi
- 3 çorba kaşığı toz parmesan
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak İçin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Servis İçin
- Sarımsaklı yoğurt
- Kabakların kabuklarını hafifçe kazıyın ve parmak şeklinde dilimleyin.
- Kabakların üzerine tuz serpin ve kurulayın.
- Yumurta ve sodayı çırpın.
- Un ve karbonatı harmanlayın.
- Ekmekli harcı ayrı bir kasede karıştırın.
- Kesilmiş kabakları sırasıyla un, yumurta ve ekmek harcına bulayın.
- Kızgın sıvı yağda altın rengini alıncaya kadar kızartın.
- Arzu ederseniz yoğurtla beraber servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 adet sakız kabağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı soda
- 1 su bardağı un
- Bir fiske karbonat
Ekmek Harcı
- 1 su bardağı bayat ekmek içi
- 3 çorba kaşığı toz parmesan
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak İçin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Servis İçin
- Sarımsaklı yoğurt
- Hazırlanışı
-
- Kabakların kabuklarını hafifçe kazıyın ve parmak şeklinde dilimleyin.
- Kabakların üzerine tuz serpin ve kurulayın.
- Yumurta ve sodayı çırpın.
- Un ve karbonatı harmanlayın.
- Ekmekli harcı ayrı bir kasede karıştırın.
- Kesilmiş kabakları sırasıyla un, yumurta ve ekmek harcına bulayın.
- Kızgın sıvı yağda altın rengini alıncaya kadar kızartın.
- Arzu ederseniz yoğurtla beraber servis yapın.