Servis: 6 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 3 adet patates
- 1 demet taze soğan
- 3 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
- Kiraz ya da dilim domates
Beşamel Sos
- 3 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı rende muskat
- 2 su bardağı rende kaşar peynir
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- Enginar, patates, kuru soğan ve taze soğanı arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Zeytinyağında sebzeleri sarımsakla beraber soteleyin.
- Ayrı bir tencerede, tereyağında unu pembeleşene kadar kavurun.
- Karıştırarak sütü ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
- Sebzeler ve sosu harmanlayın. Baharatını ve peynirin yarısını ekleyin.
- Karışımı fırın kabına boşaltın.
- Domatesleri üzerine yerleştirin.
- 180 derecede ısılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Kalan peyniri serpin ve tekrar kızartın. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 3 adet patates
- 1 demet taze soğan
- 3 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
- Kiraz ya da dilim domates
Beşamel Sos
- 3 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı rende muskat
- 2 su bardağı rende kaşar peynir
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- Hazırlanışı
-
- Enginar, patates, kuru soğan ve taze soğanı arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Zeytinyağında sebzeleri sarımsakla beraber soteleyin.
- Ayrı bir tencerede, tereyağında unu pembeleşene kadar kavurun.
- Karıştırarak sütü ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
- Sebzeler ve sosu harmanlayın. Baharatını ve peynirin yarısını ekleyin.
- Karışımı fırın kabına boşaltın.
- Domatesleri üzerine yerleştirin.
- 180 derecede ısılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Kalan peyniri serpin ve tekrar kızartın. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.