Servis: 4 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 2 adet bostan patlıcanı
Harç
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates – iri
- 6 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye bölün.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patlıcanların kabukları tepsiye gelecek şekilde dizin.
- Üzerine zeytinyağı ve tuz serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında hafifçe közleyin.
- Soğan, domates ve sarımsağı doğrayın.
- Baharat ve kıyılmış maydanozun yarısıyla beraber tüm harcı harmanlayın.
- Patlıcanları fırından alın ve kaşıkla hafifçe içini oyun.
- Harcı patlıcanların üzerine paylaştırın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında sebzeler kızarana kadar pişirin.
- Maydanoz serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet bostan patlıcanı
Harç
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates – iri
- 6 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Hazırlanışı
-
- Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye bölün.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patlıcanların kabukları tepsiye gelecek şekilde dizin.
- Üzerine zeytinyağı ve tuz serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında hafifçe közleyin.
- Soğan, domates ve sarımsağı doğrayın.
- Baharat ve kıyılmış maydanozun yarısıyla beraber tüm harcı harmanlayın.
- Patlıcanları fırından alın ve kaşıkla hafifçe içini oyun.
- Harcı patlıcanların üzerine paylaştırın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında sebzeler kızarana kadar pişirin.
- Maydanoz serperek servis yapın.