Fırın Bayıldı

Servis: 4 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 2 adet bostan patlıcanı
Harç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates – iri
  • 6 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye bölün.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patlıcanların kabukları tepsiye gelecek şekilde dizin.
  • Üzerine zeytinyağı ve tuz serpin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında hafifçe közleyin.
  • Soğan, domates ve sarımsağı doğrayın.
  • Baharat ve kıyılmış maydanozun yarısıyla beraber tüm harcı harmanlayın.
  • Patlıcanları fırından alın ve kaşıkla hafifçe içini oyun.
  • Harcı patlıcanların üzerine paylaştırın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında sebzeler kızarana kadar pişirin.
  • Maydanoz serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 2 adet bostan patlıcanı
Harç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates – iri
  • 6 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye bölün.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patlıcanların kabukları tepsiye gelecek şekilde dizin.
  • Üzerine zeytinyağı ve tuz serpin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında hafifçe közleyin.
  • Soğan, domates ve sarımsağı doğrayın.
  • Baharat ve kıyılmış maydanozun yarısıyla beraber tüm harcı harmanlayın.
  • Patlıcanları fırından alın ve kaşıkla hafifçe içini oyun.
  • Harcı patlıcanların üzerine paylaştırın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında sebzeler kızarana kadar pişirin.
  • Maydanoz serperek servis yapın.