DAGINIK PATLICAN DOLMASI

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane – kuru
  • Birer çay kaşığı; kimyon, yenibahar, tarçın, karabiber

Tuz

Tatlı & Ekşi Sos

  • 1 çorba kaşığı bal
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Patlıcanları alaca soyun ve tuzlu suda 20 dakika bekletin.
  • Zeytinyağında küp doğranmış soğanı şeffaflaşıncaya kadar soteleyin.
  • Doğranmış biber , domates ve suyu süzülmüş patlıcanları ve baharatını ekleyerek bir taşım kaynatın. 
  • Çok kısık ateşte patlıcan yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Sos malzemelerini bir kasede çırpın ve yemeğin üzerine dökerek karıştırın.
  • Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane – kuru
  • Birer çay kaşığı; kimyon, yenibahar, tarçın, karabiber

Tuz

Tatlı & Ekşi Sos

  • 1 çorba kaşığı bal
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Patlıcanları alaca soyun ve tuzlu suda 20 dakika bekletin.
  • Zeytinyağında küp doğranmış soğanı şeffaflaşıncaya kadar soteleyin.
  • Doğranmış biber , domates ve suyu süzülmüş patlıcanları ve baharatını ekleyerek bir taşım kaynatın. 
  • Çok kısık ateşte patlıcan yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Sos malzemelerini bir kasede çırpın ve yemeğin üzerine dökerek karıştırın.
  • Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.