Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 15 dk.
- Yarım kg bamya – büyük boy
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- Tuz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çorba kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
- Bamyaları yıkayın sap kisimlarini arzu ederseniz ayıklayın.
- Tuzlu bir ayran hazırlayın ve bamyalara sert bir cisimle vurarak ezin ve hafif parçalanmış görüntüsü verin.
- Bamyaları ayranda en az 2 saat bekletin.
- Mısır ununın içine baharatları koyun.
- Bamyaları ayrandan çıkarıp baharatlı mısır ununa bulayın ve kızgın zeytinyağında 3 dakika kadar kızartarak peçete üzerine çıkartın, yanında yoğurtla servis yapın.
- Malzemeler
-
- Yarım kg bamya – büyük boy
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- Tuz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çorba kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
- Hazırlanışı
-
- Bamyaları yıkayın sap kisimlarini arzu ederseniz ayıklayın.
- Tuzlu bir ayran hazırlayın ve bamyalara sert bir cisimle vurarak ezin ve hafif parçalanmış görüntüsü verin.
- Bamyaları ayranda en az 2 saat bekletin.
- Mısır ununın içine baharatları koyun.
- Bamyaları ayrandan çıkarıp baharatlı mısır ununa bulayın ve kızgın zeytinyağında 3 dakika kadar kızartarak peçete üzerine çıkartın, yanında yoğurtla servis yapın.