Servis: 6 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım kg. börülce
- 1 çay bardağı bezelye
- Yarım su bardağı iç bakla
- 1 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Soğanları ay şeklinde doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
- Ayıklanmış börülce, alaca soyulmuş ve doğranmış patlıcan, bezelye, domates ve baklayı tencereye koyun.
- Tuz ve şekeri serpin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım kg. börülce
- 1 çay bardağı bezelye
- Yarım su bardağı iç bakla
- 1 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Hazırlanışı
-
- Soğanları ay şeklinde doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
- Ayıklanmış börülce, alaca soyulmuş ve doğranmış patlıcan, bezelye, domates ve baklayı tencereye koyun.
- Tuz ve şekeri serpin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ilık veya soğuk olarak servis yapın.