BOREK GIBI KABAK KIZARTMA

Servis: 4 – 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 2 adet kabak 
  • 3 yemek kaşığı un

Batırmalık Hamur 

  • Yarım su bardağı un 
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Bir şişe maden suyu ya da soda
  • Bir çay kaşığı karbonat
  • Bir çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Kabakları iyice yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın.
  •  Dilimlerin üzerine un serpererek her tarafına yapışmasını sağlayın.
  • Batırmalık hamur malzemelerini karıştırın ve pürüzsüz kıvama getirin.
  • Yağı kızdırın ve kabak dilimlerini tek tek bu hamura batırarak her iki yüzeyini de kızartın.
  • Kızaran kabakları sıcak olarak servis yapın. Sarımsaklı yoğurt ve taze baharatlar çok yakışıyor.
Malzemeler
  • 2 adet kabak 
  • 3 yemek kaşığı un

Batırmalık Hamur 

  • Yarım su bardağı un 
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Bir şişe maden suyu ya da soda
  • Bir çay kaşığı karbonat
  • Bir çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
  • Kabakları iyice yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın.
  •  Dilimlerin üzerine un serpererek her tarafına yapışmasını sağlayın.
  • Batırmalık hamur malzemelerini karıştırın ve pürüzsüz kıvama getirin.
  • Yağı kızdırın ve kabak dilimlerini tek tek bu hamura batırarak her iki yüzeyini de kızartın.
  • Kızaran kabakları sıcak olarak servis yapın. Sarımsaklı yoğurt ve taze baharatlar çok yakışıyor.