Servis: 4 – 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 2 adet kabak
- 3 yemek kaşığı un
Batırmalık Hamur
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır unu
- Bir şişe maden suyu ya da soda
- Bir çay kaşığı karbonat
- Bir çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
- Kabakları iyice yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın.
- Dilimlerin üzerine un serpererek her tarafına yapışmasını sağlayın.
- Batırmalık hamur malzemelerini karıştırın ve pürüzsüz kıvama getirin.
- Yağı kızdırın ve kabak dilimlerini tek tek bu hamura batırarak her iki yüzeyini de kızartın.
- Kızaran kabakları sıcak olarak servis yapın. Sarımsaklı yoğurt ve taze baharatlar çok yakışıyor.
- Malzemeler
-
- 2 adet kabak
- 3 yemek kaşığı un
Batırmalık Hamur
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır unu
- Bir şişe maden suyu ya da soda
- Bir çay kaşığı karbonat
- Bir çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
- Hazırlanışı
-
- Kabakları iyice yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın.
- Dilimlerin üzerine un serpererek her tarafına yapışmasını sağlayın.
- Batırmalık hamur malzemelerini karıştırın ve pürüzsüz kıvama getirin.
- Yağı kızdırın ve kabak dilimlerini tek tek bu hamura batırarak her iki yüzeyini de kızartın.
- Kızaran kabakları sıcak olarak servis yapın. Sarımsaklı yoğurt ve taze baharatlar çok yakışıyor.