Servis: 4 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 400 gr. biftek
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 6 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik, fesleğen
Üzerine
- Domates ve biber
- Biftekli köz karnıyarık hazırlamak için; patlıcanları yıkayıp kurulayın.
- Patlıcanların üzerini çatalla delin.
- Ocak ya da fırın ızgarasında közleyin.
- Biftekleri küçük parçalar halinde doğrayın.
- Zeytinyağında suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin.
- Doğranmış soğan, sarımsak, biber, salça ve domatesi koyarak 10 dakika kavurun.
- Baharatını ilave edin ve karıştırın.
- Köz patlıcanların ortasını açın.
- Harcı patlıcanların üzerine koyun.
- Üzerine domates ve biber koyarak, fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 400 gr. biftek
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 6 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik, fesleğen
Üzerine
- Domates ve biber
- Hazırlanışı
-
- Biftekli köz karnıyarık hazırlamak için; patlıcanları yıkayıp kurulayın.
- Patlıcanların üzerini çatalla delin.
- Ocak ya da fırın ızgarasında közleyin.
- Biftekleri küçük parçalar halinde doğrayın.
- Zeytinyağında suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin.
- Doğranmış soğan, sarımsak, biber, salça ve domatesi koyarak 10 dakika kavurun.
- Baharatını ilave edin ve karıştırın.
- Köz patlıcanların ortasını açın.
- Harcı patlıcanların üzerine koyun.
- Üzerine domates ve biber koyarak, fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.