Biftekli Köz Karnıyarık

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 400 gr. biftek
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik, fesleğen
Üzerine
  • Domates ve biber
  • Biftekli köz karnıyarık hazırlamak için; patlıcanları yıkayıp kurulayın.
  • Patlıcanların üzerini çatalla delin.
  • Ocak ya da fırın ızgarasında közleyin.
  • Biftekleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Zeytinyağında suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin.
  • Doğranmış soğan, sarımsak, biber, salça ve domatesi koyarak 10 dakika kavurun.
  • Baharatını ilave edin ve karıştırın.
  • Köz patlıcanların ortasını açın.
  • Harcı patlıcanların üzerine koyun.
  • Üzerine domates ve biber koyarak, fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 400 gr. biftek
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik, fesleğen
Üzerine
  • Domates ve biber
Hazırlanışı
  • Biftekli köz karnıyarık hazırlamak için; patlıcanları yıkayıp kurulayın.
  • Patlıcanların üzerini çatalla delin.
  • Ocak ya da fırın ızgarasında közleyin.
  • Biftekleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Zeytinyağında suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin.
  • Doğranmış soğan, sarımsak, biber, salça ve domatesi koyarak 10 dakika kavurun.
  • Baharatını ilave edin ve karıştırın.
  • Köz patlıcanların ortasını açın.
  • Harcı patlıcanların üzerine koyun.
  • Üzerine domates ve biber koyarak, fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.