Ay Çekirdekli Patlıcan Dizme

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 2 adet patlıcan
Kıymalı Harç
  • 250 gr. dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber, kimyon
Üzerine
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı ay çekirdeği
  • 2 adet taze soğan
  • Ay çekirdekli patlıcan dizme hazırlamak için; Harç malzemelerini, doğranmış soğan, biber ve domatesle beraber bir kapta yoğurun.
  • Patlıcanları yıkayın ve parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine patlıcanları dizin.
  • Harcı patlıcanların üzerine yayın.
  • Üzerine peynir ve ay çekirdeği serpin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Taze soğan serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 2 adet patlıcan
Kıymalı Harç
  • 250 gr. dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber, kimyon
Üzerine
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı ay çekirdeği
  • 2 adet taze soğan
Hazırlanışı
  • Ay çekirdekli patlıcan dizme hazırlamak için; Harç malzemelerini, doğranmış soğan, biber ve domatesle beraber bir kapta yoğurun.
  • Patlıcanları yıkayın ve parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine patlıcanları dizin.
  • Harcı patlıcanların üzerine yayın.
  • Üzerine peynir ve ay çekirdeği serpin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Taze soğan serperek servis yapın.