Servis: 4 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 2 adet patlıcan
Kıymalı Harç
- 250 gr. dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber
- Tuz, karabiber, kimyon
Üzerine
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 çorba kaşığı ay çekirdeği
- 2 adet taze soğan
- Ay çekirdekli patlıcan dizme hazırlamak için; Harç malzemelerini, doğranmış soğan, biber ve domatesle beraber bir kapta yoğurun.
- Patlıcanları yıkayın ve parmak kalınlığında dilimleyin.
- Yağlanmış fırın tepsisine patlıcanları dizin.
- Harcı patlıcanların üzerine yayın.
- Üzerine peynir ve ay çekirdeği serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Taze soğan serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet patlıcan
Kıymalı Harç
- 250 gr. dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber
- Tuz, karabiber, kimyon
Üzerine
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 çorba kaşığı ay çekirdeği
- 2 adet taze soğan
- Hazırlanışı
-
- Ay çekirdekli patlıcan dizme hazırlamak için; Harç malzemelerini, doğranmış soğan, biber ve domatesle beraber bir kapta yoğurun.
- Patlıcanları yıkayın ve parmak kalınlığında dilimleyin.
- Yağlanmış fırın tepsisine patlıcanları dizin.
- Harcı patlıcanların üzerine yayın.
- Üzerine peynir ve ay çekirdeği serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Taze soğan serperek servis yapın.