Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 6 adet enginar
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz, karabiber
- 5 – 6 dal taze nane
- 4 yaprak adaçayı
- Enginarların kabuklarını soyun ve sap kısmını bırakın.
- İç kısmını iyice temizleyin.
- Kararmaması için limonla ovun ve suya koyun.
- Küp doğranmış soğan ve sarımsağı tencerenin tabanına döşeyin.
- Üzerine enginarları sapları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
- Baharat, un, limon suyu, şeker, zeytinyağı ve adaçayını ve naneyi serpin.
- 1 çay bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
- Önce yüksek ateşte, sonra çok kısık ateşte, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğutun ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 6 adet enginar
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz, karabiber
- 5 – 6 dal taze nane
- 4 yaprak adaçayı
- Hazırlanışı
-
- Enginarların kabuklarını soyun ve sap kısmını bırakın.
- İç kısmını iyice temizleyin.
- Kararmaması için limonla ovun ve suya koyun.
- Küp doğranmış soğan ve sarımsağı tencerenin tabanına döşeyin.
- Üzerine enginarları sapları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
- Baharat, un, limon suyu, şeker, zeytinyağı ve adaçayını ve naneyi serpin.
- 1 çay bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
- Önce yüksek ateşte, sonra çok kısık ateşte, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğutun ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.