Adaçaylı Zeytinyağlı Enginar

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 6 adet enginar
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz, karabiber
  • 5 – 6 dal taze nane
  • 4 yaprak adaçayı
  • Enginarların kabuklarını soyun ve sap kısmını bırakın.
  • İç kısmını iyice temizleyin.
  • Kararmaması için limonla ovun ve suya koyun.
  • Küp doğranmış soğan ve sarımsağı tencerenin tabanına döşeyin.
  • Üzerine enginarları sapları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
  • Baharat, un, limon suyu, şeker, zeytinyağı ve adaçayını ve naneyi serpin.
  • 1 çay bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
  • Önce yüksek ateşte, sonra çok kısık ateşte, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğutun ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 6 adet enginar
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz, karabiber
  • 5 – 6 dal taze nane
  • 4 yaprak adaçayı
Hazırlanışı
  • Enginarların kabuklarını soyun ve sap kısmını bırakın.
  • İç kısmını iyice temizleyin.
  • Kararmaması için limonla ovun ve suya koyun.
  • Küp doğranmış soğan ve sarımsağı tencerenin tabanına döşeyin.
  • Üzerine enginarları sapları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
  • Baharat, un, limon suyu, şeker, zeytinyağı ve adaçayını ve naneyi serpin.
  • 1 çay bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
  • Önce yüksek ateşte, sonra çok kısık ateşte, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğutun ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.