Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 2 adet kabak
- 2 adet salatalık
- 3 adet patates
- Yarım demet taze soğan
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- Yoğurtlu Kabak Salata Sosu
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 adet limon suyu
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz, karabiber
- Kabak ve patatesi ayrı ayrı haşlayın.
- Patatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
- Kabak ve salatalığın kabuklarını soymadan küp şeklinde doğrayın.
- Maydanoz ve taze soğanı kıyın.
- Salata malzemelerini bir kaseye koyun.
- Ayrı bir kasede yumurta, sirke, hardal ve zeytinyağını çırpın.
- Kalan sos malzemeleriyle yumurtalı karışımı birbirine yedirin.
- Salata ve sosu harmanlayın.
- Taze soğan serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet kabak
- 2 adet salatalık
- 3 adet patates
- Yarım demet taze soğan
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- Yoğurtlu Kabak Salata Sosu
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 adet limon suyu
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Kabak ve patatesi ayrı ayrı haşlayın.
- Patatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
- Kabak ve salatalığın kabuklarını soymadan küp şeklinde doğrayın.
- Maydanoz ve taze soğanı kıyın.
- Salata malzemelerini bir kaseye koyun.
- Ayrı bir kasede yumurta, sirke, hardal ve zeytinyağını çırpın.
- Kalan sos malzemeleriyle yumurtalı karışımı birbirine yedirin.
- Salata ve sosu harmanlayın.
- Taze soğan serperek servis yapın.