Yeni Yıl Salatası

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 10 dk.

  • 2 su bardağı havuç rendelenmiş
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı beyaz lahana – doğranmış
  • 1 su bardağı kırmızı lahana – doğranmış
  • 1 su bardağı siyah zeytin – çekirdeksiz
  • 12 adet kiraz domates – dilimlenmiş
  • 1 su bardağı bezelye – haşlanmış
  • 2 adet tavuk göğsü – haşlanmış
  • 4 adet köz kırmızı biber turşusu
  • Yarım su bardağı rendelenmiş cheddar veya kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • Yarım su bardağı taze soğan – kıyılmış
  • 6 çorba kaşığı mayonez
Salata Sosu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/3 çay bardağı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağda rendelenmiş havucu soteleyin.
  • Havuca tuz serpin ve yoğurtla karıştırın.
  • Sos malzemelerini çırpın.
  • Salata malzemelerini ayrı ayrı kaplarda sosla karıştırın.
  • Geniş kadeh ya da cam kaselere soslanmış salataları, sote havuç ve peynirleri kat kat döşeyin.
  • Ortasına gelen kısma mayonezi paylaştırın.
  • Taze soğan serperek servis yapın.
NOT: Tarifi farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
  • 2 su bardağı havuç rendelenmiş
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı beyaz lahana – doğranmış
  • 1 su bardağı kırmızı lahana – doğranmış
  • 1 su bardağı siyah zeytin – çekirdeksiz
  • 12 adet kiraz domates – dilimlenmiş
  • 1 su bardağı bezelye – haşlanmış
  • 2 adet tavuk göğsü – haşlanmış
  • 4 adet köz kırmızı biber turşusu
  • Yarım su bardağı rendelenmiş cheddar veya kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • Yarım su bardağı taze soğan – kıyılmış
  • 6 çorba kaşığı mayonez
Salata Sosu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/3 çay bardağı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Sıvı yağda rendelenmiş havucu soteleyin.
  • Havuca tuz serpin ve yoğurtla karıştırın.
  • Sos malzemelerini çırpın.
  • Salata malzemelerini ayrı ayrı kaplarda sosla karıştırın.
  • Geniş kadeh ya da cam kaselere soslanmış salataları, sote havuç ve peynirleri kat kat döşeyin.
  • Ortasına gelen kısma mayonezi paylaştırın.
  • Taze soğan serperek servis yapın.
NOT: Tarifi farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz.