Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 10 dk.
- 2 su bardağı havuç rendelenmiş
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı beyaz lahana – doğranmış
- 1 su bardağı kırmızı lahana – doğranmış
- 1 su bardağı siyah zeytin – çekirdeksiz
- 12 adet kiraz domates – dilimlenmiş
- 1 su bardağı bezelye – haşlanmış
- 2 adet tavuk göğsü – haşlanmış
- 4 adet köz kırmızı biber turşusu
- Yarım su bardağı rendelenmiş cheddar veya kaşar peyniri
- Yarım su bardağı beyaz peynir
- Yarım su bardağı taze soğan – kıyılmış
- 6 çorba kaşığı mayonez
Salata Sosu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/3 çay bardağı limon suyu
- 2 çorba kaşığı sirke
- Tuz, karabiber
- Sıvı yağda rendelenmiş havucu soteleyin.
- Havuca tuz serpin ve yoğurtla karıştırın.
- Sos malzemelerini çırpın.
- Salata malzemelerini ayrı ayrı kaplarda sosla karıştırın.
- Geniş kadeh ya da cam kaselere soslanmış salataları, sote havuç ve peynirleri kat kat döşeyin.
- Ortasına gelen kısma mayonezi paylaştırın.
- Taze soğan serperek servis yapın.
NOT: Tarifi farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 2 su bardağı havuç rendelenmiş
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı beyaz lahana – doğranmış
- 1 su bardağı kırmızı lahana – doğranmış
- 1 su bardağı siyah zeytin – çekirdeksiz
- 12 adet kiraz domates – dilimlenmiş
- 1 su bardağı bezelye – haşlanmış
- 2 adet tavuk göğsü – haşlanmış
- 4 adet köz kırmızı biber turşusu
- Yarım su bardağı rendelenmiş cheddar veya kaşar peyniri
- Yarım su bardağı beyaz peynir
- Yarım su bardağı taze soğan – kıyılmış
- 6 çorba kaşığı mayonez
Salata Sosu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/3 çay bardağı limon suyu
- 2 çorba kaşığı sirke
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Sıvı yağda rendelenmiş havucu soteleyin.
- Havuca tuz serpin ve yoğurtla karıştırın.
- Sos malzemelerini çırpın.
- Salata malzemelerini ayrı ayrı kaplarda sosla karıştırın.
- Geniş kadeh ya da cam kaselere soslanmış salataları, sote havuç ve peynirleri kat kat döşeyin.
- Ortasına gelen kısma mayonezi paylaştırın.
- Taze soğan serperek servis yapın.
NOT: Tarifi farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz.