Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 6 adet enginar
- 12 adet kiraz domates
- ¼ demet semizotu
- 1 adet havuç
- ¼ demet taze soğan
- 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- Semizotlu Enginar Salata Sosu
- 1 adet limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Enginarları soyun ve kararmaması için limonlu suda bekletin.
- Üzerini hafifçe geçinceye kadar su koyarak haşlayın.
- Ayrı bir kasede semizotu yaprakları, iri rendelenmiş havuç, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve domatesi sosla birlikte karıştırın.
- Haşlanmış enginarları süzerek tencereden servis tabağına alın.
- Enginarların üzerine salatayı paylaştırın ve servis yapın.
- Malzemeler
-
- 6 adet enginar
- 12 adet kiraz domates
- ¼ demet semizotu
- 1 adet havuç
- ¼ demet taze soğan
- 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- Semizotlu Enginar Salata Sosu
- 1 adet limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Hazırlanışı
-
- Enginarları soyun ve kararmaması için limonlu suda bekletin.
- Üzerini hafifçe geçinceye kadar su koyarak haşlayın.
- Ayrı bir kasede semizotu yaprakları, iri rendelenmiş havuç, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve domatesi sosla birlikte karıştırın.
- Haşlanmış enginarları süzerek tencereden servis tabağına alın.
- Enginarların üzerine salatayı paylaştırın ve servis yapın.