Servis: 6 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 1 su bardağı nohut – haşlanmış
- 1 demet roka
- 2 adet pancar
- 1 adet kırmızı soğan
- 12 adet kiraz domates
- 1 adet nar
- 1 çay bardağı çiğ fındık
Salata Sosu
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- Pancarı yağlı pişirme kağıdı ve alüminyum folyoya sararak 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin ve kabuklarını soyun.
- Yıkanmış rokayı havlu peçeteyle kurutun.
- Domates ve soğanları dilimleyin.
- Fındığı iri parçalar olacak şekilde öğütün.
- Tüm salata malzemesini bir kaseye koyun.
- Sos malzemelerini ayrı bir kapta çırpın ve salatanın üzerine döküp karıştırın.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı nohut – haşlanmış
- 1 demet roka
- 2 adet pancar
- 1 adet kırmızı soğan
- 12 adet kiraz domates
- 1 adet nar
- 1 çay bardağı çiğ fındık
Salata Sosu
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- Hazırlanışı
-
- Pancarı yağlı pişirme kağıdı ve alüminyum folyoya sararak 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin ve kabuklarını soyun.
- Yıkanmış rokayı havlu peçeteyle kurutun.
- Domates ve soğanları dilimleyin.
- Fındığı iri parçalar olacak şekilde öğütün.
- Tüm salata malzemesini bir kaseye koyun.
- Sos malzemelerini ayrı bir kapta çırpın ve salatanın üzerine döküp karıştırın.