Narlı Tavuk Salatası

Servis: 4-6 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 2 adet tavuk göğsü – haşlanmış
  • 4 adet patates – haşlanmış
  • 2 adet havuç – haşlanmış
  • 2 adet ekşi elma
  • 1 çay bardağı mısır konservesi
  • 4 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çay bardağı ceviz içi
  • 2 adet nar- ayıklanmış
Salata Sosu
  • Yarım su bardağı mayonez
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak – ezilmiş
  • Tuz, karabiber, fesleğen
  • Haşlanmış tavuk, patates, havuç, turşu ve elmaları küp doğrayarak ayrı kaselere koyun.
  • Sos malzemelerini ayrı bir kasede pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Doğranmış malzemelere sos ekleyerek ayrı ayrı karıştırın.
  • Kalp şeklindeki kalıplara soslu malzemeleri, ceviz ve peyniri kat kat yerleştirin.
  • En üste nar tanelerini serpin ve kalıbı çıkartın.
  • Soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 2 adet tavuk göğsü – haşlanmış
  • 4 adet patates – haşlanmış
  • 2 adet havuç – haşlanmış
  • 2 adet ekşi elma
  • 1 çay bardağı mısır konservesi
  • 4 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çay bardağı ceviz içi
  • 2 adet nar- ayıklanmış
Salata Sosu
  • Yarım su bardağı mayonez
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak – ezilmiş
  • Tuz, karabiber, fesleğen
Hazırlanışı
  • Haşlanmış tavuk, patates, havuç, turşu ve elmaları küp doğrayarak ayrı kaselere koyun.
  • Sos malzemelerini ayrı bir kasede pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Doğranmış malzemelere sos ekleyerek ayrı ayrı karıştırın.
  • Kalp şeklindeki kalıplara soslu malzemeleri, ceviz ve peyniri kat kat yerleştirin.
  • En üste nar tanelerini serpin ve kalıbı çıkartın.
  • Soğuk olarak servis yapın.