Servis: 4-6 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 2 adet tavuk göğsü – haşlanmış
- 4 adet patates – haşlanmış
- 2 adet havuç – haşlanmış
- 2 adet ekşi elma
- 1 çay bardağı mısır konservesi
- 4 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 çay bardağı ceviz içi
- 2 adet nar- ayıklanmış
Salata Sosu
- Yarım su bardağı mayonez
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak – ezilmiş
- Tuz, karabiber, fesleğen
- Haşlanmış tavuk, patates, havuç, turşu ve elmaları küp doğrayarak ayrı kaselere koyun.
- Sos malzemelerini ayrı bir kasede pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Doğranmış malzemelere sos ekleyerek ayrı ayrı karıştırın.
- Kalp şeklindeki kalıplara soslu malzemeleri, ceviz ve peyniri kat kat yerleştirin.
- En üste nar tanelerini serpin ve kalıbı çıkartın.
- Soğuk olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet tavuk göğsü – haşlanmış
- 4 adet patates – haşlanmış
- 2 adet havuç – haşlanmış
- 2 adet ekşi elma
- 1 çay bardağı mısır konservesi
- 4 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 çay bardağı ceviz içi
- 2 adet nar- ayıklanmış
Salata Sosu
- Yarım su bardağı mayonez
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak – ezilmiş
- Tuz, karabiber, fesleğen
- Hazırlanışı
-
- Haşlanmış tavuk, patates, havuç, turşu ve elmaları küp doğrayarak ayrı kaselere koyun.
- Sos malzemelerini ayrı bir kasede pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Doğranmış malzemelere sos ekleyerek ayrı ayrı karıştırın.
- Kalp şeklindeki kalıplara soslu malzemeleri, ceviz ve peyniri kat kat yerleştirin.
- En üste nar tanelerini serpin ve kalıbı çıkartın.
- Soğuk olarak servis yapın.