Köz Patlıcanlı Cevizli Labne

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 2 adet patlıcan – orta boy
  • 1 su bardağı labne
  • 4 diş sarımsak
  • 5 – 6 dal maydanoz
  • 1,5 çay bardağı ceviz içi
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, kırmızı biber
  • Köz patlıcanlı cevizli labne yapmak için; patlıcanları fırın ızgarası ya da ocakta közleyin.
  • Kabuklarını soyarak patlıcanları püre haline getirin.
  • Labne, ezilmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz, ceviz içi, zeytinyağı ve baharatlarla beraber patlıcanı karıştırın.
  • Patlıcanlı labneyi servis tabağına alın.
  • Üzerine zeytinyağını gezdirin, maydanoz ve kırmızı biber serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 2 adet patlıcan – orta boy
  • 1 su bardağı labne
  • 4 diş sarımsak
  • 5 – 6 dal maydanoz
  • 1,5 çay bardağı ceviz içi
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, kırmızı biber
Hazırlanışı
  • Köz patlıcanlı cevizli labne yapmak için; patlıcanları fırın ızgarası ya da ocakta közleyin.
  • Kabuklarını soyarak patlıcanları püre haline getirin.
  • Labne, ezilmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz, ceviz içi, zeytinyağı ve baharatlarla beraber patlıcanı karıştırın.
  • Patlıcanlı labneyi servis tabağına alın.
  • Üzerine zeytinyağını gezdirin, maydanoz ve kırmızı biber serperek servis yapın.

Etiketler