Servis: 4 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: yok
Colselaw Salata
4 – 6 Kisilik
1/4 beyaz lahana
2 adet havuç
1 adet elma
1 küçük boy kırmızı lahana (isteğe bağlı)
1 kırmızı soğan – isteye bağlı ben koymadim
Bir tutam kereviz sapı
Sos
1 cay bardağı mayonez
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı bal veya şeker
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kasigi sut
1/2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kasigi limon suyu
Kereviz Dereotu Sos
1/2 demet dereotu
2 sap kereviz
1 cay bardağı yer fistigi
Yarim elma
1 cay bardağı zeytinyağı
2 yemek kasigi sirke
Yarim portakal suyu
Tuz, karabiber
- Lahanayı incecik kiy ve tuzla ovun.
- Havuçları rendeleyin.
- Elmayı incecik dilimleyin ve kereviz sapını kiyin.
- Sos malzemelerini cirpin.
- Coleslaw ve sosu karistirin.
- Kereviz sosu hazırlamak icin; Kereviz ve dereotunu 5 dakika sıcak ardından 1- 2 dakika soğuk suda bekletin ve suyunu suzun.
- Tüm malzemeleri robotta cekin.
- Servis tabagina coleslaw salata ile servis yapin.
- Malzemeler
-
Colselaw Salata
4 – 6 Kisilik
1/4 beyaz lahana
2 adet havuç
1 adet elma
1 küçük boy kırmızı lahana (isteğe bağlı)
1 kırmızı soğan – isteye bağlı ben koymadim
Bir tutam kereviz sapı
Sos
1 cay bardağı mayonez
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı bal veya şeker
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kasigi sut
1/2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kasigi limon suyu
Kereviz Dereotu Sos
1/2 demet dereotu
2 sap kereviz
1 cay bardağı yer fistigi
Yarim elma
1 cay bardağı zeytinyağı
2 yemek kasigi sirke
Yarim portakal suyu
Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Lahanayı incecik kiy ve tuzla ovun.
- Havuçları rendeleyin.
- Elmayı incecik dilimleyin ve kereviz sapını kiyin.
- Sos malzemelerini cirpin.
- Coleslaw ve sosu karistirin.
- Kereviz sosu hazırlamak icin; Kereviz ve dereotunu 5 dakika sıcak ardından 1- 2 dakika soğuk suda bekletin ve suyunu suzun.
- Tüm malzemeleri robotta cekin.
- Servis tabagina coleslaw salata ile servis yapin.