Servis: 8 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 1 kg. vişne
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 8 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
- Üzerine ; 10 dal taze nane
- Suyu kaynatın, vişneleri ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar kaynatın.
- Gülsuyunu ve nane yapraklarını koyup ocağı kapatın.
- Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğutarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 kg. vişne
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 8 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
- Üzerine ; 10 dal taze nane
- Hazırlanışı
-
- Suyu kaynatın, vişneleri ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar kaynatın.
- Gülsuyunu ve nane yapraklarını koyup ocağı kapatın.
- Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğutarak servis yapın.