Servis:
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 12 adet turunç
- 5,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı turunç suyu
- Turunçları yıkayın ve kurulayın.
- Turunçları yarım ay şeklinde dilimleyin.
- Beyaz kısımlarını almamaya dikkat ederek kabuklarını soyun.
- Yorgan iğnesine mutfak ipini geçirin.
- Soyduğunuz kabukları rulo yapın ve rulolar bozulmayacak şekilde ipe dizin.
- Kaynayan suya kabukları iple birlikte atın ve yarım saat kaynatıp soğuk suya alın.
- Günde iki kez suyunu değiştirerek kabukları üç gün soğuk suda dinlendirin.
- Dinlenen turunçları süzün.
- Bir tencereye suyunu ve şekerini koyup kaynatın.
- Kaynayan şekere turunçları ve turunç suyunu ekleyip 1 saat kadar pişirin.
- Kıvamını kontrol etmek için suyundan soğuk bir yüzeye damlatın.
- Damlanın şekli bozulmuyorsa ocağı kapatın.
- Üzerinde biriken köpükleri alın ve soğuyunca cam kavanozlara koyarak muhafaza edin.
- Malzemeler
-
- 12 adet turunç
- 5,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı turunç suyu
- Hazırlanışı
-
- Turunçları yıkayın ve kurulayın.
- Turunçları yarım ay şeklinde dilimleyin.
- Beyaz kısımlarını almamaya dikkat ederek kabuklarını soyun.
- Yorgan iğnesine mutfak ipini geçirin.
- Soyduğunuz kabukları rulo yapın ve rulolar bozulmayacak şekilde ipe dizin.
- Kaynayan suya kabukları iple birlikte atın ve yarım saat kaynatıp soğuk suya alın.
- Günde iki kez suyunu değiştirerek kabukları üç gün soğuk suda dinlendirin.
- Dinlenen turunçları süzün.
- Bir tencereye suyunu ve şekerini koyup kaynatın.
- Kaynayan şekere turunçları ve turunç suyunu ekleyip 1 saat kadar pişirin.
- Kıvamını kontrol etmek için suyundan soğuk bir yüzeye damlatın.
- Damlanın şekli bozulmuyorsa ocağı kapatın.
- Üzerinde biriken köpükleri alın ve soğuyunca cam kavanozlara koyarak muhafaza edin.