Servis: 1 kavanoz
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 65 dk.
- 2 kg. kızılcık
- 2 kg. şeker
- 1,5 lt su
- Yarım limon suyu
- Şeker ve suyu tencereye koyun.
- Kıvamı koyulaşmaya başlayıncaya kadar kaynatın.
- Sapları ayıklanmış ve yıkanmış kızılcıkları ekleyerek ocağı kısın.
- Reçeli 45 dakika pişirin.
- Limon suyunu ekleyerek ocağı kapatın.
- Soğuyunca kavanozlara koyarak serin ve gölge bir yerde muhafaza edin.
- Malzemeler
-
- 2 kg. kızılcık
- 2 kg. şeker
- 1,5 lt su
- Yarım limon suyu
- Hazırlanışı
-
- Şeker ve suyu tencereye koyun.
- Kıvamı koyulaşmaya başlayıncaya kadar kaynatın.
- Sapları ayıklanmış ve yıkanmış kızılcıkları ekleyerek ocağı kısın.
- Reçeli 45 dakika pişirin.
- Limon suyunu ekleyerek ocağı kapatın.
- Soğuyunca kavanozlara koyarak serin ve gölge bir yerde muhafaza edin.