Servis: 1 kavanoz

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 65 dk.

  • 2 kg. kızılcık
  • 2 kg. şeker
  • 1,5 lt su
  • Yarım limon suyu
  • Şeker ve suyu tencereye koyun.
  • Kıvamı koyulaşmaya başlayıncaya kadar kaynatın.
  • Sapları ayıklanmış ve yıkanmış kızılcıkları ekleyerek ocağı kısın.
  • Reçeli 45 dakika pişirin.
  • Limon suyunu ekleyerek ocağı kapatın.
  • Soğuyunca kavanozlara koyarak serin ve gölge bir yerde muhafaza edin.
Malzemeler
  • 2 kg. kızılcık
  • 2 kg. şeker
  • 1,5 lt su
  • Yarım limon suyu
Hazırlanışı
  • Şeker ve suyu tencereye koyun.
  • Kıvamı koyulaşmaya başlayıncaya kadar kaynatın.
  • Sapları ayıklanmış ve yıkanmış kızılcıkları ekleyerek ocağı kısın.
  • Reçeli 45 dakika pişirin.
  • Limon suyunu ekleyerek ocağı kapatın.
  • Soğuyunca kavanozlara koyarak serin ve gölge bir yerde muhafaza edin.