Servis: 1 kavanoz
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 55 dk.
- 1 kg. ayva
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 diş kakule – kırılmış
- 2 adet çubuk tarçın
- 3 adet yıldız anason
- 1 tatlı kaşığı zencefil – rendelenmiş
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Ayva çekirdeği
- Ayvaları iyice yıkayın ve küp şeklinde doğrayın.
- Çekirdeklerini reçelde kullanmak için ayırın.
- Ayvaları tencereye koyun, suyunu ekleyerek yarım saat pişirin.
- Şeker, ayva çekirdeği ve tüm baharatları ekleyerek kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
- Kıvamı olduğunda limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
- Tereyağını ilave edip ocağı kapatın.
- Temiz ve kuru kavanozlara koyup kapağını kapatın.
- İçindeki havanın çıkması için ters çevirin. Serin ve gölge bir yerde muhafaza edin.
- Malzemeler
-
- 1 kg. ayva
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 diş kakule – kırılmış
- 2 adet çubuk tarçın
- 3 adet yıldız anason
- 1 tatlı kaşığı zencefil – rendelenmiş
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Ayva çekirdeği
- Hazırlanışı
-
- Ayvaları iyice yıkayın ve küp şeklinde doğrayın.
- Çekirdeklerini reçelde kullanmak için ayırın.
- Ayvaları tencereye koyun, suyunu ekleyerek yarım saat pişirin.
- Şeker, ayva çekirdeği ve tüm baharatları ekleyerek kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
- Kıvamı olduğunda limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
- Tereyağını ilave edip ocağı kapatın.
- Temiz ve kuru kavanozlara koyup kapağını kapatın.
- İçindeki havanın çıkması için ters çevirin. Serin ve gölge bir yerde muhafaza edin.