Servis: 1 kavanoz
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 60 dk.
- 200 gr Gul yaprağı – kokulu gul
- 2,5 su bardagi seker
- 3 su bardagi su
- 1 tatli kasigi limon suyu
- Hazirlanisi
- Gul yapraklarını kontrol edin ve acimsiu bir tat yoksa, beyaz kisimlarini kesmeyin.
- Yaprakları yıkayın ve suzun
- Aralarına seker koyarak tencereye kat kat döşeyin – yapraklar sekerle yumuşayacak.
- Bu asamada iyice ovanlar var ama biz ovmadan yapıyoruz.
- Gül yapraklarını bir gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin.
- Tencereyi ocağa alın ve suyunu ilave ederek bir taşım kaynatin.
- Kaynadıktan sonra ocağı iyice kisin ve 1 saat daha pişmeye birakin.
- Son 5 dakika limon suyunu ilave ederek karistirin.
- Kopuklenme varsa onceden temizleyin.
- Malzemeler
-
- 200 gr Gul yaprağı – kokulu gul
- 2,5 su bardagi seker
- 3 su bardagi su
- 1 tatli kasigi limon suyu
- Hazırlanışı
-
- Hazirlanisi
- Gul yapraklarını kontrol edin ve acimsiu bir tat yoksa, beyaz kisimlarini kesmeyin.
- Yaprakları yıkayın ve suzun
- Aralarına seker koyarak tencereye kat kat döşeyin – yapraklar sekerle yumuşayacak.
- Bu asamada iyice ovanlar var ama biz ovmadan yapıyoruz.
- Gül yapraklarını bir gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin.
- Tencereyi ocağa alın ve suyunu ilave ederek bir taşım kaynatin.
- Kaynadıktan sonra ocağı iyice kisin ve 1 saat daha pişmeye birakin.
- Son 5 dakika limon suyunu ilave ederek karistirin.
- Kopuklenme varsa onceden temizleyin.
- Hazirlanisi