Servis: 6 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 2 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı safran
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- Tuz, karabiber
- 3,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı kakule
- Tereyağı ve zeytinyağı karışımında küp doğranmış kuru soğanı kavurun. Pirinci ilave edin ve 3 – 4 dakika kavurmaya devam edin.
- Üzerine 3,5 su bardağı tavuk suyu, kakule ve safranı koyun.
- Önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Üzüm, limon rendesi ve baharatını ekleyip demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Safranlı & Üzümlü Pilav Not: Pilava kakuleyi ilave etmeden önce havanda döverek içindeki tanelerin çıkmasını sağlayın. Pilava tanelerle beraber ilave edin.
- Malzemeler
-
- 2 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı safran
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- Tuz, karabiber
- 3,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı kakule
- Hazırlanışı
-
- Tereyağı ve zeytinyağı karışımında küp doğranmış kuru soğanı kavurun. Pirinci ilave edin ve 3 – 4 dakika kavurmaya devam edin.
- Üzerine 3,5 su bardağı tavuk suyu, kakule ve safranı koyun.
- Önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Üzüm, limon rendesi ve baharatını ekleyip demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Safranlı & Üzümlü Pilav Not: Pilava kakuleyi ilave etmeden önce havanda döverek içindeki tanelerin çıkmasını sağlayın. Pilava tanelerle beraber ilave edin.