Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 çay bardağı tel şehriye
- Yarım su bardağı nohut
- 1 adet kuru soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı badem içi
- Tuz, karabiber
Üzerine;
- kıyılmış maydanoz, nar taneleri, limon kabuğu rendesi
- Nohudu bir gece evvelden ıslatın, ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Pilav tencerenizde küp doğranmış kuru soğanı, zeytinyağı ve tereyağı karışımında şeffaflaşana kadar kavurun.
- Tel şehriye ve bademi ekleyin, altın rengini alıncaya kadar kavurun. Bulguru ilave edip 6 – 7 dakika kavurmaya devam edin.
- Üzerini İki parmak geçinceye kadar su ve nohutlarını koyup kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
- Baharat, kıyılmış maydanoz, rende limon kabuğu ve nar serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 çay bardağı tel şehriye
- Yarım su bardağı nohut
- 1 adet kuru soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı badem içi
- Tuz, karabiber
Üzerine;
- kıyılmış maydanoz, nar taneleri, limon kabuğu rendesi
- Hazırlanışı
-
- Nohudu bir gece evvelden ıslatın, ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Pilav tencerenizde küp doğranmış kuru soğanı, zeytinyağı ve tereyağı karışımında şeffaflaşana kadar kavurun.
- Tel şehriye ve bademi ekleyin, altın rengini alıncaya kadar kavurun. Bulguru ilave edip 6 – 7 dakika kavurmaya devam edin.
- Üzerini İki parmak geçinceye kadar su ve nohutlarını koyup kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
- Baharat, kıyılmış maydanoz, rende limon kabuğu ve nar serperek servis yapın.