Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 1 paket kuskus
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
- 300 gr. çekirdeksiz kırma zeytin
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tarhun
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı kıyılmış taze fesleğen
- Yarım su bardağı badem içi
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı – bademler için
- Küp doğranmış soğanları, zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun.
- Doğranmış domates ve sarımsağı ekleyerek soteleyin.
- Zeytini ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte yarım saat pişirin.
- Limon suyu, baharat ve doğranmış yeşillikleri ekleyerek harmanlayın.
- 5 lt. tuzlu kaynamış suda kuskusu 8 dakika haşlayın ve süzün.
- Zeytin aşını kuskus ile harmanlayın.
- Bademi 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin.
- Bademi aşla birleştirerek servis yapın.
Not: Bademin kabuklarını kolayca soymak için en az 1 saat sıcak suda bekletin.
- Malzemeler
-
- 1 paket kuskus
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
- 300 gr. çekirdeksiz kırma zeytin
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tarhun
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı kıyılmış taze fesleğen
- Yarım su bardağı badem içi
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı – bademler için
- Hazırlanışı
-
- Küp doğranmış soğanları, zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun.
- Doğranmış domates ve sarımsağı ekleyerek soteleyin.
- Zeytini ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte yarım saat pişirin.
- Limon suyu, baharat ve doğranmış yeşillikleri ekleyerek harmanlayın.
- 5 lt. tuzlu kaynamış suda kuskusu 8 dakika haşlayın ve süzün.
- Zeytin aşını kuskus ile harmanlayın.
- Bademi 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin.
- Bademi aşla birleştirerek servis yapın.
Not: Bademin kabuklarını kolayca soymak için en az 1 saat sıcak suda bekletin.