Servis: 4 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 5 dk.
- 4 adet yufka
- 4 yumurta
- 3-4 tatlı kaşığı sirke
Kıymalı Sos
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet carliston biber
- 2 adet domates
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, pulbiber, sumak, kimyon, nane
Sos
- Sarımsaklı yoğurt
- Yumurta ve sirkeyi çırpın.
- Yufkanın iç sosu sürün ve şerit şeklinde katlayın.
- İki parmak elinde kesin ve suyu atarak 15 saniye bekletip süzgeçte iyice süzün.
- Kızgın zeytinyağında arkalı Önlü kızartın.
- Kıyma sosu hazırlamak için doğranmış soğan kıyma biber ve domatesleri tereyağında kavurun.
- baharatlari ekleyin.
- Kızaran yufkaları servis tabağını alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve kıyma sos dökerek servis yapın.
- Tatlı olarak servis yapmak isterseniz hamurların üzerine tarçın serpin, bal dökün ve yanında dondurmayla servis yapın
- Malzemeler
-
- 4 adet yufka
- 4 yumurta
- 3-4 tatlı kaşığı sirke
Kıymalı Sos
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet carliston biber
- 2 adet domates
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, pulbiber, sumak, kimyon, nane
Sos
- Sarımsaklı yoğurt
- Hazırlanışı
-
- Yumurta ve sirkeyi çırpın.
- Yufkanın iç sosu sürün ve şerit şeklinde katlayın.
- İki parmak elinde kesin ve suyu atarak 15 saniye bekletip süzgeçte iyice süzün.
- Kızgın zeytinyağında arkalı Önlü kızartın.
- Kıyma sosu hazırlamak için doğranmış soğan kıyma biber ve domatesleri tereyağında kavurun.
- baharatlari ekleyin.
- Kızaran yufkaları servis tabağını alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve kıyma sos dökerek servis yapın.
- Tatlı olarak servis yapmak isterseniz hamurların üzerine tarçın serpin, bal dökün ve yanında dondurmayla servis yapın