Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 35 – 40 dk.
- 3 adet yufka
Kıymalı Harç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet çarliston biber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 350 gr. kıyma
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1/4 demet maydanoz
Yufkaları Islatmak için
- 1 çay bardağı su
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- Servis için
- Sarımsaklı yoğurt
- Domates sos – arzunuza göre
- Naneli tereyağı
- Zeytinyağını tavaya koyun ve ısınınca, tüm doğranmış harç malzemelerini ekleyerek kavurun.
- Kıyılmış maydanozu ilave edin ve ocağı kapatın.
- Yufkaları dörde bölün.
- Su ve zeytinyağını karıştırarak yufkaların üzerine sürün.
- Kıymalı harcı bölünmüş yufkaların üzerine yayarak paylaştırın.
- Her kıymalı yufkayı sararak rulo yapın ve kendi etrafında döndürerek yuvarlak olacak şekilde dolayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerine tekrar yağlı su sürün. 160 derecede ısıtılmış fırında ya da air frayerda kızarıncaya kadar yaklaş yarım saat pişirin.
- Üzerine yoğurt, domates sos ve tereyağlı nane dökerek sıcak sıcak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 3 adet yufka
Kıymalı Harç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet çarliston biber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 350 gr. kıyma
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1/4 demet maydanoz
Yufkaları Islatmak için
- 1 çay bardağı su
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- Servis için
- Sarımsaklı yoğurt
- Domates sos – arzunuza göre
- Naneli tereyağı
- Hazırlanışı
-
- Zeytinyağını tavaya koyun ve ısınınca, tüm doğranmış harç malzemelerini ekleyerek kavurun.
- Kıyılmış maydanozu ilave edin ve ocağı kapatın.
- Yufkaları dörde bölün.
- Su ve zeytinyağını karıştırarak yufkaların üzerine sürün.
- Kıymalı harcı bölünmüş yufkaların üzerine yayarak paylaştırın.
- Her kıymalı yufkayı sararak rulo yapın ve kendi etrafında döndürerek yuvarlak olacak şekilde dolayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerine tekrar yağlı su sürün. 160 derecede ısıtılmış fırında ya da air frayerda kızarıncaya kadar yaklaş yarım saat pişirin.
- Üzerine yoğurt, domates sos ve tereyağlı nane dökerek sıcak sıcak servis yapın.