Servis: 8 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 10 dk.
-
- 500 gram un (yaklaşık 4 su bardağı)
- 4 adet büyük boy yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı su (gerektikçe azar azar eklemek için)
Uzerine
1 su bardağı ceviz ici
4 yemek kasigi tereyağı
1 su bardağı peynir
-
-
- Unu geniş bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
- Yumurtaları bu havuza kırın ve tuzu ekleyin.
- Unun kenarlarından başlayarak yumurtaları ve tuzu una yedirin.
- Karışım yoğunlaşmaya başladığında elinizle yoğurmaya geçin.
- Hamur toparlanıp sertleşene kadar yoğurmaya devam edin.
- Eğer hamur çok kuru ve sert görünüyorsa, yarım çay bardağı suyu azar azar ekleyin. Su miktarını dikkatlice ayarlayın; çok fazla su eklemek hamurun yapısını bozabilir.
- Yoğurduğunuz hamuru top haline getirin ve üzerini nemli bir bezle örtün.
- Hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süreçte hamur daha elastik hale gelir ve açılması kolaylaşır.
- Dinlenen hamuru eşit büyüklükte 4-5 parçaya bölün.
- Her bir parçayı un serpilmiş tezgahta oklava veya merdane ile ince yufkalar halinde açın.
- Açtığınız yufkaları temiz bir bez üzerinde 15-20 dakika kadar hafifçe kurutun.
- Yufkaları rulo şeklinde sarın ve ince ince kesin.
- Kestiğiniz erişteleri tamamen kuruması için serin ve havadar bir yerde birkaç gün bekletin. Ara sıra karıştırarak her tarafının kurumasını sağlayın.
- Kuruyan erişteleri hava almayan kaplarda saklayabilirsiniz. Bez torbalar veya cam kavanozlar bu iş için idealdir.
Pişirme
- Kaynayan suya tuz ekleyin.
- Erişteleri ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika haşlayın.
- Cevizi tavada hafifçe kavurun.
- Süzdükten sonra tereyağı, ceviz ve peynir ile karıştırarak servis edin.
-
- Malzemeler
-
-
- 500 gram un (yaklaşık 4 su bardağı)
- 4 adet büyük boy yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı su (gerektikçe azar azar eklemek için)
Uzerine
1 su bardağı ceviz ici
4 yemek kasigi tereyağı
1 su bardağı peynir
-
- Hazırlanışı
-
-
-
- Unu geniş bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
- Yumurtaları bu havuza kırın ve tuzu ekleyin.
- Unun kenarlarından başlayarak yumurtaları ve tuzu una yedirin.
- Karışım yoğunlaşmaya başladığında elinizle yoğurmaya geçin.
- Hamur toparlanıp sertleşene kadar yoğurmaya devam edin.
- Eğer hamur çok kuru ve sert görünüyorsa, yarım çay bardağı suyu azar azar ekleyin. Su miktarını dikkatlice ayarlayın; çok fazla su eklemek hamurun yapısını bozabilir.
- Yoğurduğunuz hamuru top haline getirin ve üzerini nemli bir bezle örtün.
- Hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süreçte hamur daha elastik hale gelir ve açılması kolaylaşır.
- Dinlenen hamuru eşit büyüklükte 4-5 parçaya bölün.
- Her bir parçayı un serpilmiş tezgahta oklava veya merdane ile ince yufkalar halinde açın.
- Açtığınız yufkaları temiz bir bez üzerinde 15-20 dakika kadar hafifçe kurutun.
- Yufkaları rulo şeklinde sarın ve ince ince kesin.
- Kestiğiniz erişteleri tamamen kuruması için serin ve havadar bir yerde birkaç gün bekletin. Ara sıra karıştırarak her tarafının kurumasını sağlayın.
- Kuruyan erişteleri hava almayan kaplarda saklayabilirsiniz. Bez torbalar veya cam kavanozlar bu iş için idealdir.
Pişirme
- Kaynayan suya tuz ekleyin.
- Erişteleri ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika haşlayın.
- Cevizi tavada hafifçe kavurun.
- Süzdükten sonra tereyağı, ceviz ve peynir ile karıştırarak servis edin.
-
-