Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • 4 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yer fıstığı – çiğ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • Birer tatlı kaşığı şeker, tarçın, yeni bahar, kimyon, tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 dal adaçayı
  • 2,5 su bardağı su – kontrollu ekleyin
  • Pirinci iyice yıkayın ve 2 saat ılık suda bekletin.
  • Soğanları küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar soteleyin.
  • Fıstıkları dövün ve soğanlara ekleyerek 3 – 4 dakika kavurun.
  • Süzülmüş pirinçleri ilave ederek, kısık ateşte 10 dakika kavurun.
  • Üzüm ve baharatları ilave edin, suyunu koyun.
  • Önce yüksek sonra kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin.
  • Üzerini havlu ile örterek 15 dakika demleyin ve servis yapın.
Malzemeler
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yer fıstığı – çiğ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • Birer tatlı kaşığı şeker, tarçın, yeni bahar, kimyon, tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 dal adaçayı
  • 2,5 su bardağı su – kontrollu ekleyin
Hazırlanışı
  • Pirinci iyice yıkayın ve 2 saat ılık suda bekletin.
  • Soğanları küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar soteleyin.
  • Fıstıkları dövün ve soğanlara ekleyerek 3 – 4 dakika kavurun.
  • Süzülmüş pirinçleri ilave ederek, kısık ateşte 10 dakika kavurun.
  • Üzüm ve baharatları ilave edin, suyunu koyun.
  • Önce yüksek sonra kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin.
  • Üzerini havlu ile örterek 15 dakika demleyin ve servis yapın.