Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 30 dk.
- 4 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yer fıstığı – çiğ
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- Birer tatlı kaşığı şeker, tarçın, yeni bahar, kimyon, tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 dal adaçayı
- 2,5 su bardağı su – kontrollu ekleyin
- Pirinci iyice yıkayın ve 2 saat ılık suda bekletin.
- Soğanları küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar soteleyin.
- Fıstıkları dövün ve soğanlara ekleyerek 3 – 4 dakika kavurun.
- Süzülmüş pirinçleri ilave ederek, kısık ateşte 10 dakika kavurun.
- Üzüm ve baharatları ilave edin, suyunu koyun.
- Önce yüksek sonra kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin.
- Üzerini havlu ile örterek 15 dakika demleyin ve servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yer fıstığı – çiğ
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- Birer tatlı kaşığı şeker, tarçın, yeni bahar, kimyon, tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 dal adaçayı
- 2,5 su bardağı su – kontrollu ekleyin
- Hazırlanışı
-
- Pirinci iyice yıkayın ve 2 saat ılık suda bekletin.
- Soğanları küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar soteleyin.
- Fıstıkları dövün ve soğanlara ekleyerek 3 – 4 dakika kavurun.
- Süzülmüş pirinçleri ilave ederek, kısık ateşte 10 dakika kavurun.
- Üzüm ve baharatları ilave edin, suyunu koyun.
- Önce yüksek sonra kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin.
- Üzerini havlu ile örterek 15 dakika demleyin ve servis yapın.