Servis:
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 1 kg. çilek
- 1 çay bardağı bal
- Çilekleri yıkayın ve kurulayın.
- Sap kısımlarını ayıklayın.
- Çilek ve balı mutfak robotunda püre haline getirin.
- Suyla çalkalanmış geniş tabanlı bir tencereye püreyi koyun.
- Kısık ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pestili ince bir tabaka halinde yayın. Fırını 60 derecede ısıtın ve tepsiyi fırına koyun.
- 4 – 5 saat kadar pestili pişirin.
- Pişirirken ara sıra fırını açarak içindeki nemi alın.
- Malzemeler
-
- 1 kg. çilek
- 1 çay bardağı bal
- Hazırlanışı
-
- Çilekleri yıkayın ve kurulayın.
- Sap kısımlarını ayıklayın.
- Çilek ve balı mutfak robotunda püre haline getirin.
- Suyla çalkalanmış geniş tabanlı bir tencereye püreyi koyun.
- Kısık ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pestili ince bir tabaka halinde yayın. Fırını 60 derecede ısıtın ve tepsiyi fırına koyun.
- 4 – 5 saat kadar pestili pişirin.
- Pişirirken ara sıra fırını açarak içindeki nemi alın.