Çilek Pestili

Servis:

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 1 kg. çilek
  • 1 çay bardağı bal
  • Çilekleri yıkayın ve kurulayın.
  • Sap kısımlarını ayıklayın.
  • Çilek ve balı mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Suyla çalkalanmış geniş tabanlı bir tencereye püreyi koyun.
  • Kısık ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pestili ince bir tabaka halinde yayın. Fırını 60 derecede ısıtın ve tepsiyi fırına koyun.
  • 4 – 5 saat kadar pestili pişirin.
  • Pişirirken ara sıra fırını açarak içindeki nemi alın.
Malzemeler
  • 1 kg. çilek
  • 1 çay bardağı bal
Hazırlanışı
  • Çilekleri yıkayın ve kurulayın.
  • Sap kısımlarını ayıklayın.
  • Çilek ve balı mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Suyla çalkalanmış geniş tabanlı bir tencereye püreyi koyun.
  • Kısık ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pestili ince bir tabaka halinde yayın. Fırını 60 derecede ısıtın ve tepsiyi fırına koyun.
  • 4 – 5 saat kadar pestili pişirin.
  • Pişirirken ara sıra fırını açarak içindeki nemi alın.