Servis: 1 Kavanoz
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 3 kg. ayva
- 1 çay bardağı doğal sirke veya sirke anası
- Ayvaları iyice yıkayın ve kurulayın.
- İri küpler halinde doğrayın.
- Ayvaları ve sirkeyi 5 lt. lik kavanoza koyun.
- Üzerini kaynamış ve soğumuş suyla doldurun.
- Kavanozun üzerini temiz bir tülbentle kapatın.
- Oda sıcaklığı ortamına koyun.
- Günde iki kez tahta kaşıkla karıştırın.
- Meyveler dibe çöktüğünde karıştırmayı bırakın.
- Yüzeyde beyazımsı tabaka halinde, sirke anası oluşması için bekleyin.
- Yaklaşık 4 ay bekleyin.
- Süzerek cam şişelere koyun.
- Malzemeler
-
- 3 kg. ayva
- 1 çay bardağı doğal sirke veya sirke anası
- Hazırlanışı
-
- Ayvaları iyice yıkayın ve kurulayın.
- İri küpler halinde doğrayın.
- Ayvaları ve sirkeyi 5 lt. lik kavanoza koyun.
- Üzerini kaynamış ve soğumuş suyla doldurun.
- Kavanozun üzerini temiz bir tülbentle kapatın.
- Oda sıcaklığı ortamına koyun.
- Günde iki kez tahta kaşıkla karıştırın.
- Meyveler dibe çöktüğünde karıştırmayı bırakın.
- Yüzeyde beyazımsı tabaka halinde, sirke anası oluşması için bekleyin.
- Yaklaşık 4 ay bekleyin.
- Süzerek cam şişelere koyun.