Ayva Sirkesi

Servis: 1 Kavanoz

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 3 kg. ayva
  • 1 çay bardağı doğal sirke veya sirke anası
  • Ayvaları iyice yıkayın ve kurulayın.
  • İri küpler halinde doğrayın.
  • Ayvaları ve sirkeyi 5 lt. lik kavanoza koyun.
  • Üzerini kaynamış ve soğumuş suyla doldurun.
  • Kavanozun üzerini temiz bir tülbentle kapatın.
  • Oda sıcaklığı ortamına koyun.
  • Günde iki kez tahta kaşıkla karıştırın.
  • Meyveler dibe çöktüğünde karıştırmayı bırakın.
  • Yüzeyde beyazımsı tabaka halinde, sirke anası oluşması için bekleyin.
  • Yaklaşık 4 ay bekleyin.
  • Süzerek cam şişelere koyun.
Malzemeler
  • 3 kg. ayva
  • 1 çay bardağı doğal sirke veya sirke anası
Hazırlanışı
  • Ayvaları iyice yıkayın ve kurulayın.
  • İri küpler halinde doğrayın.
  • Ayvaları ve sirkeyi 5 lt. lik kavanoza koyun.
  • Üzerini kaynamış ve soğumuş suyla doldurun.
  • Kavanozun üzerini temiz bir tülbentle kapatın.
  • Oda sıcaklığı ortamına koyun.
  • Günde iki kez tahta kaşıkla karıştırın.
  • Meyveler dibe çöktüğünde karıştırmayı bırakın.
  • Yüzeyde beyazımsı tabaka halinde, sirke anası oluşması için bekleyin.
  • Yaklaşık 4 ay bekleyin.
  • Süzerek cam şişelere koyun.