Servis:
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 1 kg ayıklanmış yıkanmış üzüm
- 1,5 parmak kalınlığında taze zencefil
- Üzümleri yıkayın, saplarını ayıklayın ve kurulayın.
- Üzüm ve zencefili mutfak robotunda püre haline getirin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pestili ince bir tabaka halinde yayın.
- Güneşte 3 – 4 gün kurutun.
- Kuruyan pestili kagidi ile beraber şeritler halinde kesin ve kagitlari hafifçe islatin.
- Kagidindan ayırarak cam bir kavanoza rulo halinde sararak koyun.
- Malzemeler
-
- 1 kg ayıklanmış yıkanmış üzüm
- 1,5 parmak kalınlığında taze zencefil
- Hazırlanışı
-
- Üzümleri yıkayın, saplarını ayıklayın ve kurulayın.
- Üzüm ve zencefili mutfak robotunda püre haline getirin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pestili ince bir tabaka halinde yayın.
- Güneşte 3 – 4 gün kurutun.
- Kuruyan pestili kagidi ile beraber şeritler halinde kesin ve kagitlari hafifçe islatin.
- Kagidindan ayırarak cam bir kavanoza rulo halinde sararak koyun.