ZENCEFILLI UZUM PESTILI

Servis:

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 1 kg ayıklanmış yıkanmış üzüm 
  • 1,5 parmak kalınlığında taze zencefil 
  • Üzümleri yıkayın, saplarını ayıklayın ve kurulayın.
  • Üzüm ve zencefili mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pestili ince bir tabaka halinde yayın.
  • Güneşte 3 – 4 gün kurutun.
  • Kuruyan pestili kagidi ile beraber şeritler halinde kesin ve kagitlari hafifçe islatin.
  • Kagidindan ayırarak cam bir kavanoza rulo halinde sararak koyun.
Malzemeler
  • 1 kg ayıklanmış yıkanmış üzüm 
  • 1,5 parmak kalınlığında taze zencefil 
Hazırlanışı
  • Üzümleri yıkayın, saplarını ayıklayın ve kurulayın.
  • Üzüm ve zencefili mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pestili ince bir tabaka halinde yayın.
  • Güneşte 3 – 4 gün kurutun.
  • Kuruyan pestili kagidi ile beraber şeritler halinde kesin ve kagitlari hafifçe islatin.
  • Kagidindan ayırarak cam bir kavanoza rulo halinde sararak koyun.