Tavuklu Cevizli Kroket

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 3 adet yumurta akı
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • Un – gerekirse
Harç
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 100 gr. tavuk kıyma
  • 8 adet taze soğan
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
  • Harcı hazırlamak için; sıvı yağda kıyma, kıyılmış taze soğan ve baharatı kavurup cevizle karıştırın.
  • Kroket için; rendelenmiş patates ve tüm malzemeyi yoğurun.
  • Elinize çok yapışırsa biraz un ekleyin.
  • Patates hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yassılaştırarak ortasına harcı koyup yuvarlayın.
  • Topları galeta ununa bulayın ve buzdolabında 1saat bekletin.
  • Kızgın sıvı yağda kızartın ve servis yapın.
Malzemeler
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 3 adet yumurta akı
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • Un – gerekirse
Harç
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 100 gr. tavuk kıyma
  • 8 adet taze soğan
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Hazırlanışı
  • Harcı hazırlamak için; sıvı yağda kıyma, kıyılmış taze soğan ve baharatı kavurup cevizle karıştırın.
  • Kroket için; rendelenmiş patates ve tüm malzemeyi yoğurun.
  • Elinize çok yapışırsa biraz un ekleyin.
  • Patates hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yassılaştırarak ortasına harcı koyup yuvarlayın.
  • Topları galeta ununa bulayın ve buzdolabında 1saat bekletin.
  • Kızgın sıvı yağda kızartın ve servis yapın.