Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 4 adet haşlanmış patates
- 3 adet yumurta akı
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- Un – gerekirse
Harç
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 100 gr. tavuk kıyma
- 8 adet taze soğan
- Yarım çay bardağı ceviz
- Tuz, karabiber
Üzerine
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1,5 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
- Harcı hazırlamak için; sıvı yağda kıyma, kıyılmış taze soğan ve baharatı kavurup cevizle karıştırın.
- Kroket için; rendelenmiş patates ve tüm malzemeyi yoğurun.
- Elinize çok yapışırsa biraz un ekleyin.
- Patates hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yassılaştırarak ortasına harcı koyup yuvarlayın.
- Topları galeta ununa bulayın ve buzdolabında 1saat bekletin.
- Kızgın sıvı yağda kızartın ve servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 adet haşlanmış patates
- 3 adet yumurta akı
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- Un – gerekirse
Harç
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 100 gr. tavuk kıyma
- 8 adet taze soğan
- Yarım çay bardağı ceviz
- Tuz, karabiber
Üzerine
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1,5 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
- Hazırlanışı
-
- Harcı hazırlamak için; sıvı yağda kıyma, kıyılmış taze soğan ve baharatı kavurup cevizle karıştırın.
- Kroket için; rendelenmiş patates ve tüm malzemeyi yoğurun.
- Elinize çok yapışırsa biraz un ekleyin.
- Patates hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yassılaştırarak ortasına harcı koyup yuvarlayın.
- Topları galeta ununa bulayın ve buzdolabında 1saat bekletin.
- Kızgın sıvı yağda kızartın ve servis yapın.