Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 35 dk.
Hamur
- 4 adet yumurta
- 4 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
- 2 tatlı kaşığı çörek otu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Semizotlu Harç
- Yarım demet semizotu
- Yarım demet taze soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz, karabiber
- Yumurtalerı çırpın.
- Hamur malzemelerini yumurtalara ekleyip koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Harcı hazırlamak için; sıvıyağda doğranmış semizotu ve soğanı soteleyin.
- Baharatını serperek karıştırın.
- Tereyağı ile yağlanmış 1,5 karış genişliğindeki fırın tepsinize hamurun yarısını boşaltın.
- Üzerine harcı yayın.
- Kalan hamuru harcın üzerine dökün ve çörek otu serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 4 adet yumurta
- 4 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
- 2 tatlı kaşığı çörek otu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Semizotlu Harç
- Yarım demet semizotu
- Yarım demet taze soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Yumurtalerı çırpın.
- Hamur malzemelerini yumurtalara ekleyip koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Harcı hazırlamak için; sıvıyağda doğranmış semizotu ve soğanı soteleyin.
- Baharatını serperek karıştırın.
- Tereyağı ile yağlanmış 1,5 karış genişliğindeki fırın tepsinize hamurun yarısını boşaltın.
- Üzerine harcı yayın.
- Kalan hamuru harcın üzerine dökün ve çörek otu serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Dilimleyerek servis yapın.