Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 3 adet yufka
- 2 su bardağı sıvıyağ – kızartmak için
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı süt
Harç
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 adet kabak
- 1 adet çarliston biber
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- Patatesi haşlayın, kabuklarını soyun ve sütle beraber ezerek püre haline getirin.
- Havuç ve kabağı rendeleyin, domates ve biberi küçük küçük doğrayın.
- Maydanoz ve baharatını ekleyerek harmanlayın.
- 2 çorba kaşığı sıvıyağda sebzeleri hafifçe soteleyin.
- Rendelenmiş peynir ve tüm harç malzemelerini birleştirin.
- Yufkaları üçgen olacak şekilde 4 parçaya bölün.
- Üzerine kaşıkla püreyi sürün.
- Harcı böreğin içine koyup iri sigara böreği şeklinde sarın.
- Kızgın sıvıyağda kızartarak sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 3 adet yufka
- 2 su bardağı sıvıyağ – kızartmak için
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı süt
Harç
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 adet kabak
- 1 adet çarliston biber
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- Hazırlanışı
-
- Patatesi haşlayın, kabuklarını soyun ve sütle beraber ezerek püre haline getirin.
- Havuç ve kabağı rendeleyin, domates ve biberi küçük küçük doğrayın.
- Maydanoz ve baharatını ekleyerek harmanlayın.
- 2 çorba kaşığı sıvıyağda sebzeleri hafifçe soteleyin.
- Rendelenmiş peynir ve tüm harç malzemelerini birleştirin.
- Yufkaları üçgen olacak şekilde 4 parçaya bölün.
- Üzerine kaşıkla püreyi sürün.
- Harcı böreğin içine koyup iri sigara böreği şeklinde sarın.
- Kızgın sıvıyağda kızartarak sıcak olarak servis yapın.