Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 25 dk.
Hamur
3 su bardağı un
10 çorba kaşığı tereyağı – 150 gr.
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı soğuk su Birer fiske
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Harç
- 1 çay bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı tulum peyniri
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz, karabiber
- 3 adet kirimizi kapya biber
- 3 corba kasigi badem – file
- 1 adet kirimizi soğan
- 1 adet patates
- Üzerine; 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Hamur malzemelerini yoğurun ve sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
- Hamurdan 6 adet olacak şekilde yuvarlaklar kesin.
- Harcı hazırlamak için; haşlanmış 2 adet patatesi süt, tereyağı, peynir ve baharatla karıştırarak püre haline getirin.
- Kapya biberi halkalar halinde doğrayın.
- Biberleri tavada hafifçe cevirin.
- Hamurlarin ortasına ve püreyi yayın, uzerine biberleri ve peyniri yayın, halka soğanları koyun, bademleri serpin.
- Kenarlarini ice doğru katlayın.
- Pişirmekte kagidi serilmiş tepsiye dizin.
- Hamurlarin kenarlarını zeytinyağı ile yağlayın.
- Firini 175 derecede işitin.
- Üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
Hamur
3 su bardağı un
10 çorba kaşığı tereyağı – 150 gr.
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı soğuk su Birer fiske
Tuz, karabiber, kırmızıbiberHarç
- 1 çay bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı tulum peyniri
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz, karabiber
- 3 adet kirimizi kapya biber
- 3 corba kasigi badem – file
- 1 adet kirimizi soğan
- 1 adet patates
- Üzerine; 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Hazırlanışı
-
- Hamur malzemelerini yoğurun ve sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
- Hamurdan 6 adet olacak şekilde yuvarlaklar kesin.
- Harcı hazırlamak için; haşlanmış 2 adet patatesi süt, tereyağı, peynir ve baharatla karıştırarak püre haline getirin.
- Kapya biberi halkalar halinde doğrayın.
- Biberleri tavada hafifçe cevirin.
- Hamurlarin ortasına ve püreyi yayın, uzerine biberleri ve peyniri yayın, halka soğanları koyun, bademleri serpin.
- Kenarlarini ice doğru katlayın.
- Pişirmekte kagidi serilmiş tepsiye dizin.
- Hamurlarin kenarlarını zeytinyağı ile yağlayın.
- Firini 175 derecede işitin.
- Üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.