Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 25 dk.
Hamur
- 3 su bardağı un
- 10 çorba kaşığı tereyağı – 150 gr.
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı soğuk su
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Kiş Harcı
- 3 adet haşlanmış patates
- 1/4 Brokoli1 tatlı kaşığı taze zencefil
- 1 çay bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı tulum peyniri
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz, karabiber
Üzerine;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Hamur malzemelerini yoğurun ve sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
- Yağlanmış tart kalıplarına kenarları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
- Çatalla hamuru delin ve 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
- Harcı hazırlamak için; haşlanmış 2 adet patatesi süt, tereyağı, peynir ve baharatla karıştırarak püre haline getirin.
- Brokoliyi haşlayın ve irice doğrayın.
- Kalan patatesi elma dilim şeklinde dilimleyin.
- Pişen kişi fırından alın.
- Dilim patates, brokoli ve püreyle birlikte harç malzemelerini karıştırın.
- Harcı kişin üzerine yayın.
- Rendelenmiş kaşar peyniri serperek tekrar fırınlayın.
- Üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 3 su bardağı un
- 10 çorba kaşığı tereyağı – 150 gr.
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı soğuk su
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Kiş Harcı
- 3 adet haşlanmış patates
- 1/4 Brokoli1 tatlı kaşığı taze zencefil
- 1 çay bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı tulum peyniri
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz, karabiber
Üzerine;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Hazırlanışı
-
- Hamur malzemelerini yoğurun ve sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
- Yağlanmış tart kalıplarına kenarları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
- Çatalla hamuru delin ve 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
- Harcı hazırlamak için; haşlanmış 2 adet patatesi süt, tereyağı, peynir ve baharatla karıştırarak püre haline getirin.
- Brokoliyi haşlayın ve irice doğrayın.
- Kalan patatesi elma dilim şeklinde dilimleyin.
- Pişen kişi fırından alın.
- Dilim patates, brokoli ve püreyle birlikte harç malzemelerini karıştırın.
- Harcı kişin üzerine yayın.
- Rendelenmiş kaşar peyniri serperek tekrar fırınlayın.
- Üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.