Servis: 4 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 10 dk.
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ – kızartmak için
- Yumurta, tozşeker ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Kalan malzemeleri ekleyin.
- Koyu boza kıvamında ve pürüzüsüz bir hamur hazırlayın.
- Yapışmaz tavaya azar azar sıvıyağ koyun.
- Kepçeyle koyduğunuz hamurları çevirerek kızartn.
- Sıcak olarak bal, pekmez, peynir, reçel ve meyvelerle servis yapabilirsiniz.
NOT: Kreplerin bir yüzünü pişirdiğinizde, üzeri kabarcıkla dolacaktır. Bu hamuru çevirme zamanının geldğini gösterir.
- Malzemeler
-
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ – kızartmak için
- Hazırlanışı
-
- Yumurta, tozşeker ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Kalan malzemeleri ekleyin.
- Koyu boza kıvamında ve pürüzüsüz bir hamur hazırlayın.
- Yapışmaz tavaya azar azar sıvıyağ koyun.
- Kepçeyle koyduğunuz hamurları çevirerek kızartn.
- Sıcak olarak bal, pekmez, peynir, reçel ve meyvelerle servis yapabilirsiniz.
NOT: Kreplerin bir yüzünü pişirdiğinizde, üzeri kabarcıkla dolacaktır. Bu hamuru çevirme zamanının geldğini gösterir.