Pan Kek

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 10 dk.

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ – kızartmak için
  • Yumurta, tozşeker ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Kalan malzemeleri ekleyin.
  • Koyu boza kıvamında ve pürüzüsüz bir hamur hazırlayın.
  • Yapışmaz tavaya azar azar sıvıyağ koyun.
  • Kepçeyle koyduğunuz hamurları çevirerek kızartn.
  • Sıcak olarak bal, pekmez, peynir, reçel ve meyvelerle servis yapabilirsiniz.
NOT: Kreplerin bir yüzünü pişirdiğinizde, üzeri kabarcıkla dolacaktır. Bu hamuru çevirme zamanının geldğini gösterir.
Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ – kızartmak için
Hazırlanışı
  • Yumurta, tozşeker ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Kalan malzemeleri ekleyin.
  • Koyu boza kıvamında ve pürüzüsüz bir hamur hazırlayın.
  • Yapışmaz tavaya azar azar sıvıyağ koyun.
  • Kepçeyle koyduğunuz hamurları çevirerek kızartn.
  • Sıcak olarak bal, pekmez, peynir, reçel ve meyvelerle servis yapabilirsiniz.
NOT: Kreplerin bir yüzünü pişirdiğinizde, üzeri kabarcıkla dolacaktır. Bu hamuru çevirme zamanının geldğini gösterir.