Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 30 dk.
- 2 su bardağı mısır unu
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı tulum peyniri
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 8 adet taze soğan
- 10 adet kiraz domates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Üzerine
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
- Su ve sütü bir taşım kaynatın.
- Hızlıca karıştırarak mısır ununu ekleyin.
- Koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Ayrı bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun.
- Doğranmış soğan ve domatesi ekleyerek kavurun.
- Baharat, peynir ve kavrulmuş domatesi polentaya ekleyerek harmanlayın.
- Yağlanmış fırın kabına karışımı boşaltın.
- Üzerini elinizle hafifçe yağlayın, domates dilimleriyle süsleyin.
- Kaşar peynirini serpin ve 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin.
- Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 su bardağı mısır unu
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı tulum peyniri
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 8 adet taze soğan
- 10 adet kiraz domates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Üzerine
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
- Hazırlanışı
-
- Su ve sütü bir taşım kaynatın.
- Hızlıca karıştırarak mısır ununu ekleyin.
- Koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Ayrı bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun.
- Doğranmış soğan ve domatesi ekleyerek kavurun.
- Baharat, peynir ve kavrulmuş domatesi polentaya ekleyerek harmanlayın.
- Yağlanmış fırın kabına karışımı boşaltın.
- Üzerini elinizle hafifçe yağlayın, domates dilimleriyle süsleyin.
- Kaşar peynirini serpin ve 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin.
- Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.