Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 2 adet kuru soğan
- Kaplama Hamuru
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta – akı ve sarısını ayırın
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- Yumurtanın sarısı ve sütü çırpın.
- Un, kabartma tozu, tuz ve biberi harmanlayın.
- Süt ve unlu karışımı birleştirin.
- Karışımı pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Ayrı bir kasede yumurta akını köpürene kadar çırpın ve yavaşça karışıma yedirin.
- Soğanın kabuklarını soyun.
- Yarım parmak kalınlığında dilimleyin.
- Soğan dilimlerini halkalar halinde ayırın.
- Halkaları karışıma batırın ve iyice bulayın.
- Kızgın sıvı yağda kızartarak sıcak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet kuru soğan
- Kaplama Hamuru
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta – akı ve sarısını ayırın
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- Hazırlanışı
-
- Yumurtanın sarısı ve sütü çırpın.
- Un, kabartma tozu, tuz ve biberi harmanlayın.
- Süt ve unlu karışımı birleştirin.
- Karışımı pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Ayrı bir kasede yumurta akını köpürene kadar çırpın ve yavaşça karışıma yedirin.
- Soğanın kabuklarını soyun.
- Yarım parmak kalınlığında dilimleyin.
- Soğan dilimlerini halkalar halinde ayırın.
- Halkaları karışıma batırın ve iyice bulayın.
- Kızgın sıvı yağda kızartarak sıcak servis yapın.