Biberli Çıtır Soğan

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 2 adet kuru soğan
  • Kaplama Hamuru
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta – akı ve sarısını ayırın
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • Yumurtanın sarısı ve sütü çırpın.
  • Un, kabartma tozu, tuz ve biberi harmanlayın.
  • Süt ve unlu karışımı birleştirin.
  • Karışımı pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Ayrı bir kasede yumurta akını köpürene kadar çırpın ve yavaşça karışıma yedirin.
  • Soğanın kabuklarını soyun.
  • Yarım parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Soğan dilimlerini halkalar halinde ayırın.
  • Halkaları karışıma batırın ve iyice bulayın.
  • Kızgın sıvı yağda kızartarak sıcak servis yapın.
Malzemeler
  • 2 adet kuru soğan
  • Kaplama Hamuru
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta – akı ve sarısını ayırın
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
  • Yumurtanın sarısı ve sütü çırpın.
  • Un, kabartma tozu, tuz ve biberi harmanlayın.
  • Süt ve unlu karışımı birleştirin.
  • Karışımı pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Ayrı bir kasede yumurta akını köpürene kadar çırpın ve yavaşça karışıma yedirin.
  • Soğanın kabuklarını soyun.
  • Yarım parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Soğan dilimlerini halkalar halinde ayırın.
  • Halkaları karışıma batırın ve iyice bulayın.
  • Kızgın sıvı yağda kızartarak sıcak servis yapın.