Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 1 gün
Pişirme: 0 dk.
- 5 adet limon suyu ve kabukları
- 2 adet portakal suyu ve kabukları
- 1 su bardağı tozşeker – azar azar eklenecek
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 5 – 6 dal taze nane
- 8 su bardağı su
- Rendelenmiş meyve kabuklarını zencefil rendesi, 2 çorba kaşığı tozşeker ve taze naneyle beraber iyice ovun.
- Üzerini streçle kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün üzerine sıktığımız portakal ve limon suyunu, tozşeker ve suyunu koyun.
- Karıştırarak şekeri eritin.
- Süzgeçle karışımı süzün ve üzerini kapatarak buzdolabında soğuttuktan sonra nane yaprakları ve dilim limonla servis yapın.
Not: Limon ve portakal kabuklarını rendelerken beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin. Aksi takdirde limonatanızın tadı buruk olabilir.
- Malzemeler
-
- 5 adet limon suyu ve kabukları
- 2 adet portakal suyu ve kabukları
- 1 su bardağı tozşeker – azar azar eklenecek
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 5 – 6 dal taze nane
- 8 su bardağı su
- Hazırlanışı
-
- Rendelenmiş meyve kabuklarını zencefil rendesi, 2 çorba kaşığı tozşeker ve taze naneyle beraber iyice ovun.
- Üzerini streçle kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün üzerine sıktığımız portakal ve limon suyunu, tozşeker ve suyunu koyun.
- Karıştırarak şekeri eritin.
- Süzgeçle karışımı süzün ve üzerini kapatarak buzdolabında soğuttuktan sonra nane yaprakları ve dilim limonla servis yapın.
Not: Limon ve portakal kabuklarını rendelerken beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin. Aksi takdirde limonatanızın tadı buruk olabilir.