Servis: 6 kişi
Hazırlama: 2 gün
Pişirme: 40 dk.
- 2 kg. vişne
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- Vişneleri yıkayın, sap ve çekirdeklerini çıkratın.
- Tencereye tozşeker, kırılmış tarçın ve vişneyi kat kat döşeyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün iyice bastırarak şekerle vişneyi karıştırın ve tekrar buzdolabına koyun. Karışımı bir gece daha buzdolabında bekletin.
- Vişneler iyice suyunu bıraktığında bir taşım kaynatıp soğutun.
- Karışımı ezerek tülbentten geçirin ve cam bir kavanoza koyun.
- Servis sırasında bardaklara vişne şurubunu paylaştırın.
- Üzerine arzu ettiğiniz kadar su ve buz koyarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 kg. vişne
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- Hazırlanışı
-
- Vişneleri yıkayın, sap ve çekirdeklerini çıkratın.
- Tencereye tozşeker, kırılmış tarçın ve vişneyi kat kat döşeyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün iyice bastırarak şekerle vişneyi karıştırın ve tekrar buzdolabına koyun. Karışımı bir gece daha buzdolabında bekletin.
- Vişneler iyice suyunu bıraktığında bir taşım kaynatıp soğutun.
- Karışımı ezerek tülbentten geçirin ve cam bir kavanoza koyun.
- Servis sırasında bardaklara vişne şurubunu paylaştırın.
- Üzerine arzu ettiğiniz kadar su ve buz koyarak servis yapın.